05.03.2021 |
Territoris.cat

Joves de les Garrigues participen al cicle d’emprenedoria ‘Arrela’t a la comarca’

La iniciativa, organitzada per l'Oficina Jove de les Garrigues, té com a objectiu el retorn i la inserció laboral dels joves al món rural de la comarca

cicle d’emprenedoria ‘Arrela’t a la comarca’
Les sessions tenen lloc a les instal·lacions de l'Oficina Jove
Joves de les Garrigues participen al cicle d’emprenedoria ‘Arrela’t a la comarca’

Ahir dimarts a la tarda, 10 joves de la comarca van assistir a la xerrada "Sense feina? L'autoocupació és la solució!", la primera de les sessions del cicle "Arrela’t a la comarca", organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues a través de l’Oficina Jove. Aquesta iniciativa sorgeix del programa Odisseu, un projecte europeu que té per objectiu el retorn i la inserció laboral dels joves al món rural.

La xerrada, que va tenir lloc ahir a les instal·lacions de l’Oficina Jove a les Borges, tenia per objectiu motivar els participants envers l'autoocupació com a alternativa de qualitat en el seu itinerari d'inserció laboral i desenvolupament professional. La jornada va tractar les motivacions i barreres per emprendre, els passos i recursos necessaris per muntar un negoci, tot analitzant el col·lectiu dels joves, les fal·làcies sobre l’autoocupació i algunes experiències d’èxit.

A més, els assistents van rebre formació en serveis de suport per a emprenedors, una introducció a les formes jurídiques empresarials, ajuts i subvencions per a emprenedors i línies de finançament per a la creació d’empreses.

La següent sessió serà demà dijous, 14 de novembre a les 9.00 hores, amb la xerrada "Noves eines de finançament empresarial", que donarà les claus per adquirir les competències necessàries per millorar les fonts de finançament dels projectes, així com la planificació dels recursos.

Dimarts, 19 de novembre a les 19.00 hores, serà el torn del "Taller d'habilitats emprenedores" per potenciar les habilitats emprenedores dels participants i animar-los a crear la seva pròpia empresa, ara o en el futur.

"L’Estratègia comercial a través de les xarxes socials" serà la quarta de les jornades prevista pel proper dijous, 21 de novembre a les 9.00 hores. Aquesta sessió té per objectiu implementar l'ús de les xarxes socials en una estratègia comercial, aplicar tècniques de networking i potenciació de la marca personal, així com conèixer estratègies i tècniques de social media marketing.

I finalment, dimarts, 26 de novembre a les 19.00 hores, tindrà lloc l’última de les sessions que porta per títol "Generació d'idees de negoci" i que pretén potenciar la capacitat dels participants per a generar idees innovadores, identificant oportunitats de negoci.

Les Jornades s’organitzen des de l’Oficina Jove i altres departaments del Consell Comarcal i el Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori.

Joves de les Garrigues participen al cicle d’emprenedoria ‘Arrela’t a la comarca’
comentaris