Juneda inicia el procés per a la construcció de la nova estació d'autobusos

L'estació d'autobusos s'ubicarà en uns terrenys al carrer d'Anselm Clavé i substituirà les actuals parades situades al carrer Prat de la Riba, un equipament que té coma objectiu millorar les prestacions dels serveis d'autobús i la comoditat dels usuaris
Actuals parades al carrer  Prat de la Riba de Juneda
photo_camera Actuals parades al carrer Prat de la Riba de Juneda

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, signaven aquest dijous el conveni per a la construcció de la nova estació d'autobusos del municipi de les Garrigues. El nou projecte s'ubicarà en uns terrenys al carrer d'Anselm Clavé i substituirà les actuals parades situades al carrer Prat de la Riba, un equipament que té coma objectiu millorar les prestacions dels serveis d'autobús i la comoditat dels usuaris, i així afavorir l'ús del transport públic.

Isidre Gavín i Antoni Villas signes el conveni
Isidre Gavín i Antoni Villas signes el conveni

Segos es desprèn de l'acord signat per ambdues administracions, està previst licitar el projecte aquest estiu per un import de 515.000 euros, i si es compleixen tots els terminis, podria estar operativa a mitjans del 2023. L'import de l'obra la finançarà completament el Govern Català, i el consistori de Juneda cedeix el solar i es responsabilitzarà del manteniment del nou equipament. 

Carrer Anselm Clavé de Juneda
Carrer Anselm Clavé de Juneda

L'estació prevista constarà d'una zona per a la circulació i unes andanes amb capacitat per a dos autobusos i d'una marquesina de petites domensions per la comoditat dels usuaris. El nou servei disposarà d'una sala d'espera vidriada que protegirà de les inclemències meteorològiques.

Projecte de la nova estació d'autobusos de Juneda
Projecte de la nova estació d'autobusos de Juneda

Per a la zona d’andanes es preveu una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d'espera exterior per un costat i l'accés als autobusos, per l'altre. El projecte inclou també la urbanització superficial del tram d'un nou carrer lateral, necessari perquè els autobusos puguin maniobrar. Aquesta actuació abasta una superfície de 1.300 m².

Comentaris