Actuarà el dia 4 d’octubre a la final del concurs dins de la 21a Fira Mediterrània de Manresa

La cantant i grallera de les Garrigues, Heura Gaya. 17 de juliol del 2018. (Horitzontal)
photo_camera La cantant i grallera de les Garrigues, Heura Gaya

La cantant i grallera de Juneda Heura Gaya ha estat una de les finalistes del Concurs Sons de la 21a Fira Mediterrània de Manresa. El concurs, convocat per la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat, pretén donar veu a les noves propostes de música d’arrel i oferir-los-hi una oportunitat dins del mercat discogràfic.

La garriguenca es presenta al concurs amb un nou projecte intimista on la veu s’embolcalla amb els sons de corda mediterrània i la percussió tradicional catalana. La seva proposta combina la composició pròpia amb versions i arranjaments de cançons tradicionals.

Gaya va iniciar els seus estudis musicals a les escoles de música de Juneda i les Borges i més endavant va titular-se en Mestra Instrumentista Tradicional en l'especialitat de gralla a l’Aula de Música Tradicional i Popular de Catalunya. Més tard, va continuar els estudis musicals a l'Escola Superior de Música de Catalunya graduant-se en l’interpretació de gralla.

Actualment imparteix classes de gralla, tarota, flabiol i tamborí, cant tradicional i sensibilització musical a diferents escoles de música de Catalunya i combina el seu projecte en solitari amb projectes com la Cobla Catalana dels Sons Essencials, el grup de tradipatxanga Morena o l’espectacle Amor: arrels, branques i fulles, entre altres.

Les altres propostes finalistes al Concurs Sons de la Fira Mediterrània són Menut, Electrogralla i Clàudia Cabero que, juntament amb Heura Gaya, actuaran a la final del concurs el 4 d’octubre a Manresa. El guanyador obtindrà la gravació d'un disc en un estudi professional, a més d’una gira tancada per diferents festivals i cicles al llarg de l’any 2019.

comentaris