Juneda impulsa un nou festival musical per divulgar el patrimoni d'Els Rentadors

Els lleidatans Renaldo&Clara commemoren una dècada de trajectòria als escenaris
photo_camera Els lleidatans Renaldo&Clara commemoren una dècada de trajectòria als escenaris

L'Ajuntament de Juneda va recollir una proposta del jove Marc Teixidó, qui pretenia donar rellevància a un dels elements del patrimoni arquitectònic del municipi, com són Els Rentadors, per transformar-lo en escenari d'un nou festival musical, d'arrel folk. En els antics safaretjos de finals del segle XIX recuperats pel consistori, es projecta dur a terme el cicle del 5 al 26 de juliol i que portarà el mateix nom de l'espai Els Rentadors.

Els antics safaretjos de finals del segle XIX de Juneda, escenari del FestivalEl cicle l'inaugurarà el cantautor Roger Mas el divendres 5 de juliol, presentant el darrer treball que porta per títol Parnàs, amb el que el músic solsonenc adapta versos de poetes catalans i cançons tradicionals europees. El programa continua el divendres 12 de juliol amb el músic d'Esparreguera Ferran Palau, qui presentarà el seu tercer àlbum en solitari, Blau, considerat millor disc de l'any 2018 per les revistes Mondosonoro i Time Out Barcelona.

ROGER MASAmb els fons de l'aigua en el safareig junedenc, el cantautor Xarim Aresté, presentarà el nou treball, El nus i altres mons el divendres 19 de juliol. El músic de Flix va guanyar l'any passat el premi MIN 2018 al Millor Disc de l'Any en Català pel seu tercer àlbum Polinèsies. La cloenda del cicle anirà a càrrec dels lleidatans Renaldo&Clara el dia 26 de juliol, la parella que commemora una dècada de trajectòria als escenaris, presentarà el seu últim disc Els afores. Es tracta d'un treball de música folk-pop amb un alt poder de seducció.

XARIM ARESTÉTotes les actuacions començaran a les 22.00 h i tindran un preu de 8 i 12 euros. Cal destacar, a més, que el servei de barra el portarà l'obrador de Cervesa Artesana de la Pobla de Segur Ctretze,i el punt gastronòmic de Montsec Foodtruck de Corçà, Àger.

FERRAN PALAUMarc Teixidó, agraïa el mecenatge de les empreses i Ajuntament de Juneda, i recorda que les entrades ja estan a la venda a través del Festival Els Rentadors de Juneda. Es poden comprar entrades individuals per a cada concert o bé un pac de tots els concerts a un preu especial. Totes les novetats del festival es poden seguir a Facebook, Instagram i Twitter.

Comentaris