11.04.2021 |
Territoris.cat

La Junta Local de Seguretat de les Borges presenta el seu balanç anual

Baixen els delictes i les faltes en un 17,5%

Control policial de vehicles
Gràcies al control policial de vehicles s'intercepten conductors que circulen sense la documentació administrativa requerida.
La Junta Local de Seguretat de les Borges presenta el seu balanç anual

Un any més la Junta Local de Seguretat de les Borges ha presentat el balanç anual de les actuacions policials, en el què destaca una disminució dels fets coneguts, delictes i faltes, en un 17,5%, segons han indicat fonts institucionals durant la reunió, celebrada al Saló de Plens del consistori borgenc. A més de l'alcalde Enric Mir a l'acte hi han assistit el Delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, la Directora dels serveis territorials d’Interior, Anna Miranda i la tinent alcalde i regidora de governació Núria Palau. Pel que fa als cossos policials, han participat en la reunió el coordinador de les Comissaries de Mossos d’Esquadra del Pla d’Urgell i les Garrigues, l’inspector Benedicte Castilla; el cap de la comissaria del districte de les Borges, el sotsinspector Sebastià Mas; el caporal en cap de la Policia Local, Alfons López, i el cap de l’àrea bàsica de les Garrigues del cos d’agents rurals, Josep Ma Baiget.

En el transcurs de la Junta també s’ha donat a conèixer que entre el període d’octubre de 2013 a setembre de 2014 s’han resolt un de cada tres delictes denunciats, i la disminució dels robatoris a l’interior de domicilis, d’empreses i en el món rural. La regidora Núria Palau ha destacat que “gràcies a la bona coordinació entre els Mossos i la Policia Local s’ha propiciat una disminució de delictes a les Borges”.

Pel que fa a les dades, els responsables policials han destacat la disminució d’un 10,29% dels delictes, dels quals s’ha reduït un 6,3% els efectuats contra el patrimoni; el descens d’un 27,32% de les faltes penals, amb una reducció del 30% de les patrimonials; a més de destacar que entre els delictes patrimonials un 29,6% corresponen a furts.

Al seu torn, el caporal de la Policia Local ha destacat que gràcies als controls preventius de trànsit realitzats el darrer any s’ha disminuït un 50% el nombre de vehicles detectats que circulen sense la documentació administrativa requerida, com són el permís de conducció, l’assegurança i la ITV.

La Junta Local de Seguretat de les Borges presenta el seu balanç anual
comentaris