16 de març

Un llibre recull els detalls de l’aixecament de Prats de Molló ideat per Francesc Macià

Obra de Giovanni C. Cattini, que es presentarà a l'Espai Macià, narra la història de l’intent de l'Avi per fer caure la dictadura de Primo de Rivera mitjançant un aixecament armat

'L'aixecament de Prats de Molló', de Giovanni C. Cattini
photo_camera 'L'aixecament de Prats de Molló', de Giovanni C. Cattini

L'Espai Macià de les Borges Blanques serà l'escenari escollit, el dimecres 16 de març, per acollir la presentació del llibre 'L’aixecament de Prats de Molló', obra de l'historiador italià Giovanni C. Cattini.

El volum explica l’intent de Francesc Macià per fer caure la dictadura de Primo de Rivera a través d'un aixecament armat que comptava amb escassos mitjans però que contribuí decisivament a forjar el mite de l’Avi.

Amb informació inèdita, Cattini s’endinsa en els preparatius i el fracàs de la gesta de Macià, i descobreix que aquest estava fortament vigilat per part de les autoritats de la dictadura malgrat residir en territori francès.

L’obra forma part de la col·lecció 'Dies que han fet Catalunya', dirigida per Agustí Alcoberro, qui també participarà de la presentació juntament amb l'historiador Marc Macià Farré

Comentaris