L’Ajuntament de les Borges convoca 3 places d'agent de Policia Local i 1 de cap de neteja viària

La Policia Local de les Borges patrullant per la ciutat
photo_camera La Policia Local de les Borges patrullant per la ciutat

L'Ajuntament de les Borges Banques convoca tres places d'agents de la Policia Local i una de responsable de la brigada de neteja, una convocatòria que respon a la jubilació de dos dels agents, un d'ells de l'àrea de Medi Ambient. Pel que fa al tercer agent i el cap de neteja viària, eren llocs de treball ocupats interinament, per la qual cosa el consistori té la voluntat de consolidar les places, segons ha explicat la primera tinent d'alcalde, Núria Palau.

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de les Borges Blanques  ha afegit que la previsió del consistori, en pic la situació o permeti, és convocar dues places més d'agent de la Policia Local, una pel sistema de concurs específic, reservat a mobilitat horitzontal, el que implica que només hi podran optar funcionaris de carrera, provinents de cossos de Policia Local de la resta de municipis de Catalunya, del cos de Mossos d'Esquadra, o de forces i cossos de seguretat de l'Estat, destinats a Catalunya; i una altra per a cobrir definitivament una altra plaça que, en aquests moments, també està ocupada de manera interina i temporal.

La plantilla de la Policia Local de les Borges Blanques, amb la regidora Núria Palau

Una Policia Local encara més professionalitzada

Núria Palau ha indicat que, una vegada cobertes totes aquestes places el consistori passarà a tenir nou policies de carrera, en lloc dels sis agents actuals i dels tres interinatges, que integraven fins ara la plantilla de la Policia Local de les Borges, tot i no tenir l'obligació de disposar d'aquest servei, ja que tenim menys de 10.000 habitants. Palau afegeix que d'aquesta manera, disposarem d'un cos encara més professionalitzat, i preparat per a donar cobertura a totes les necessitats de seguretat, amb dos nous efectius de carrer, que fins ara habitualment estaven destinats a altres tasques.

En aquest sentit, la responsable de la regidoria de Governació a la capital de les Garrigues exposa que actualment, amb una mitjana d'1,5 agents locals per cada 1.000 habitants, estem per damunt de la mitjana de Catalunya, i cal tenir en compte que a les Borges també tenim comissaria dels Mossos d'Esquadra, el que implica que també disposem de 2,3 agents més, de mitjana, per cada mil habitants.
 

Procés selectiu

Durant el procés de selecció, a banda de valorar els diversos mèrits, també es realitzarà una prova de coneixements culturals, d'aptituds físiques, psicotècnic i proves mèdiques. Una vegada finalitzat aquest procés, els opositors que l'hagin superat hauran de fer el curs bàsic de l'Escola de Policia de Catalunya.

Comentaris