21.10.2021 |
Territoris.cat

L’Ajuntament de les Borges dóna suport a Mas, Ortega i Rigau per la imputació pel 9N

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges ha donat suport al president Mas, l’exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N.

Equip de govern de les Borges Blanques
L'Equip de govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques.
L’Ajuntament de les Borges dóna suport a Mas, Ortega i Rigau per la imputació pel 9N

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques, en la sessió ordinària del 6 d’octubre de 2015, va acordar, entre altres, una Moció de suport al president Mas, l’exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N.

El text exposa que el 9 de novembre de 2014, i per primera vegada a la història, els catalans i les catalanes vam ser cridats pel govern de la Generalitat de Catalunya a opinar sobre el futur polític del nostre país. Gràcies als més de 40.000 voluntaris i voluntàries, 2.344.828 catalans i catalanes vàrem acudir a les urnes en una procés participatiu protagonitzat pel civisme i la democràcia. La resposta de l’Estat espanyol, a través de la Fiscalia General de l’Estat, va ser querellar-se contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

La moció continua argumentant que el 29 de setembre de 2015, només dos dies després de les eleccions al Parlament de Catalunya, tots tres han rebut la imputació del TSJC per l’organització del 9N i han estat citats a declarar durant el proper mes d’octubre (en el cas del president Mas, el dia 15, quan es commemora el 75è aniversari de l’afusellament del president Companys). Se’ls acusa de quatre delictes: desobediència, obstrucció a la justícia o usurpació de funcions, prevaricació administrativa i malversació; amb unes possibles penes que van des de la inhabilitació fins a la presó.

Per a l’equip de Govern de les Borges Blanques aquests fets configuren un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l’Europa del segle XXI. El text finalitza anunciant que per tot el que s’exposa, la Junta de Govern Local proposa l’adopció dels següents acords:  

1.- Expressar el nostre suport al president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014

2.- Denunciar l’escassa qualitat democràtica d’un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics.

3.- Refermar el compromís de l’Ajuntament de les Borges Blanques amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur.

4.- Enviar aquesta moció al president de la Generalitat, al president del Govern espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i fer-la públic a través dels mitjans públics municipals.
 

L’Ajuntament de les Borges dóna suport a Mas, Ortega i Rigau per la imputació pel 9N
comentaris