L'Ajuntament de les Borges dóna suport a la nova consulta del 9N

El consistori ha avançat que el lloc previst per celebrar les votacions serà l'Institut Josep Vallverdú

Votació per unanimitat del suport a la consulta del 9N2014 web
photo_camera El consistori va aprovar per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9N durant l'últim ple, celebrat al mes de setembre.

L'Ajuntament de les Borges, a través de l'alcalde Enric Mir, s'ha posat a disposició de la Generalitat per “garantir que la nova fórmula de participació ciutadana que el Govern planteja per al 9N transcorri correctament i amb absoluta normalitat”. Segons ha explicat l'alcalde, el consistori està a l'espera de rebre indicacions del Govern per acabar de determinar els detalls per l'operatiu del dia 9. Ara per ara el més probable és que a les Borges la seu electoral de la consulta sigui l'Institut Josep Vallverdú, segons les converses mantingudes amb el Govern.

De moment, quatre regidors de l'actual equip de govern, l'alcalde, els tinents d'alcalde, Francesc Macià i Núria Palau, i el regidor d'Urbanisme i Esports, Francesc Mir, ja han manifestat la seva intenció d'inscriure's avui mateix com a voluntaris per col·laborar “en tot el que sigui necessari”, ha explicat Mir.

L'alcalde ha assegurat que “tot i que no és la consulta que hauríem volgut, el compromís del consistori es manté intacte”. Mir creu que en aquest nou procés de participació també hi haurà urnes, paperetes i la mateixa pregunta, per tant cal donar-li tot el suport perquè és una oportunitat única d'exercir el nostre dret a decidir. “Com a Ajuntament tenim l'obligació d'estar al costat del poble de Catalunya en un moment històric com aquest, just quan es compleixen tres segles de la pèrdua de les nostres llibertats com a nació. Per aquest motiu hem d'ajudar el Govern a tirar endavant la voluntat dels ciutadans i posar-hi tot de la nostra part per a que el màxim de gent possible pugui votar i participar en una jornada històrica per Catalunya i per la democràcia”, ha declarat Mir.

D'altra banda l'exregidor de la CUP Gerard Cabezuelo s'ha posat a disposició de l'Ajuntament i de l'equip de Govern per ajudar “en el que convingui” en la celebracio de la consulta.

Comentaris