27.01.2021 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de la Granadella arranjarà l'església parroquial

En Ple de l'Ajuntament de la Granadella de finals del passat mes de març es va aprovar una partida pressupostària de 60.500 € per tal d'arranjar aquest 2015 l'església parroquial de Santa Maria de Gràcia de la població.

Església parroquial de Santa Maria de Gràcia de la Granadella.
Església parroquial de Santa Maria de Gràcia de la Granadella.
L'Ajuntament de la Granadella arranjarà l'església parroquial

En Ple de l'Ajuntament de la Granadella de finals del passat mes de març es va aprovar una partida pressupostària de 60.500 € per tal d'arranjar aquest 2015 l'església parroquial de Santa Maria de Gràcia de la població. Aquest edifici religiós, amb motiu de les seves dimensions, es conegut com La Catedral de les Garrigues.

L'Església de Santa Maria de Gràcia ha sofert un procés de degradació progressiu des de la Guerra Civil, on va rebre varis impactes. L'actuació pressupostada, en aquesta primera fase, consisteix en l'arranjament de la teulada i la consolidació del campanar.

Es troba situada al centre de la població de la Granadella, va ser bastida de nova planta en l'últim terç del segle XVIII, la traça segueix un model ben conegut de remota ascendència italiana que es pot trobar en altres esglésies setcentistes del país, també dissenyades amb llenguatge arquitectònic íntegrament classicista.

El març del 2014, després d'un llarg procés, l'edifici va ser declarat pel Govern de la Generalitat Bé cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric, màxima categoria a nivell nacional.

L'Ajuntament de la Granadella els darrers anys ha iniciat una tasca de recuperació i valorització del patrimoni arquitectònic del municipi per tal de dignificar-lo. Aquesta feina va començar amb l'arranjament del Refugi de la Guerra Civil, situat al centre de la població; va continuar amb la rehabilitació de l'antic Convent, el qual s'ha dotat d'una nova funcionalitat com a Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya, i amb l'adequació del Pla del Castell, ubicats ambdós al casc antic del municipi; actualment està acabant les obres de recuperació i arranjament del Bassa del Coll o de Sant Antoni, situada a la banda sud del municipi, al costat de la C-233 o Eix de les Garrigues en direcció Soleràs.

L'execució d'aquestes actuacions s'emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L'Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat el crear activitat econòmica i ocupació per frenar l'envelliment de la població i l'emigració de la població jove de les Garrigues.

L'Ajuntament de la Granadella arranjarà l'església parroquial
comentaris