El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana concedeix 451.000 euros a l'Albagés

Dins del conjunt de projectes seleccionats pel Mitma en aquesta convocatòria, el 66,4% del pressupost assignat es destinarà a intervencions en eficiència energètica d’edificis públics
José Crespín visita l'escola Mare de Déu de Montserrat de L'Albagés
photo_camera José Crespín visita l'escola Mare de Déu de Montserrat de L'Albagés ©Govern

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha atorgat a l'Ajuntament de L'Albagés un ajut de 451.000 euros, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern d’Espanya finançat amb els fons europeus Next Generation. El municipi de les Garrigues invertirà aquest ajut en el canvi de finestres i portes, un nou sistema de calefacció, i la instal·lació de plaques solars.

Imatge de L'Albagés
Imatge de L'Albagés

L’objectiu del Programa és ajudar a millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental dels edificis públics i garantir la reducció en més d’un 30% del consum d’energia no renovable, així com la seva accessibilitat, habitabilitat i conservació. Segons les dades del Ministeri, el 58% dels edificis públics a rehabilitar inclosos en aquesta convocatòria es destinen a usos educatius, culturals o esportius.

El subdelegat del Govern José Crespín, va visitar l'escola Mare de Déu de Montserrat acompanyat per l’alcalde de L'Albagés, Víctor Masip, membres de la corporació, i la direcció del centre educatiu del municipi de les Garrigues.

El subdelegat va explicar que el projecte de L’Albagés és un dels 172 del total de 405 projectes seleccionats que se situa en municipis de menys de 5.000 habitants “els anomenats municipis de repte demogràfic, i, en conseqüència, són ajuts que volen aportar solucions i millores en matèria d’eficiència energètica en equipaments públics com, en aquest cas, en l’escola pública i contribuir a fixar població i lluitar contra el despoblament”.

Comentaris