25.02.2021 |
Territoris.cat

L'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues inaugura el curs 2014-2015

Antoni Castellà, Secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, ha presidit l'acte d'obertura

Antoni Castellà inaugura Aula Universitària al CEI
Antoni Castellà es va dirigir al públic.
L'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues inaugura el curs 2014-2015

El Centre d’Empreses Innovadores de les Borges (CEI) va acollit ahir a la tarda la inauguració de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de les Garrigues, que aquest segon any compta amb 210 inscrits, un 50% més que l’any passat. L’acte va estar presidit per Antoni Castellà, Secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, i va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal, Juli Muro, i de l’alcalde de les Borges, Enric Mir.

Aquest últim va mostrar la seva satisfacció pel fet que les inscripcions “hagin augmentat tant, el que demostra la bona feina d’aquest espai de formació permanent que permet que els més grans segueixin formant-se i esdevinguin part activa en la difusió de continguts de valor al nostre territori”. L’Aula és una iniciativa que té com a objectiu promoure i difondre la cultura i el coneixement a través de conferències, classes i sortides culturals. L'Aula està oberta a tothom i compta amb un programa avalat per la Universitat de Lleida (UdL), el Consell Comarcal de les Garrigues, i el Centre d’Estudis de les Garrigues.

Per la seva part Antoni Castellà va declarar que “si Catalunya esdevé un estat sobirà es podrà incorporar a la revolució del coneixement i competir amb la resta de països capdavanters del món”.

Aquest any l’aula comptarà amb una desena d’activitats. Els organitzadors han volgut seleccionar conferències sobre temes d'actualitat com la que impartirà Josep Maria Terricabras, a més d’altres propostes interessants com la cuina, una xerrada que anirà a càrrec de Carme Mora; i una altra sobre antropologia àrtica, amb el doctor el filosofia i lletres Francesc Bailon. Altres temàtiques que es tractaran són l'art, amb el doctor en història de l'art Ismael Zapater; la medicina, amb la bioquímica i biòloga molecular Carme Espinet; audiovisuals, amb el dramaturg i guionista Josep M. Benet i Jornet, el cinema, amb Joaquim Bernat, professor de cinema, imatge i so; la cooperació (Chelo Arribas) i la salut (Montserrat Aixalà).

Les sessions, que tenen lloc una vegada al mes al CEI, s’allargaran fins al juny.

Pots consultar el programa de l'Aula Universitària aquí.

L'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues inaugura el curs 2014-2015
comentaris