28.11.2022 |
Territoris.cat

L'encesa de les llums de Nadal marca l'inici de les festes a les Borges

Aquest any és el primer que totes les figures nadalenques estan formades per làmpades de tipus LED de tecnologia sostenible

Llums de Nadal
Els tècnics de l'Ajuntament han instal·lat les llums de Nadal pels principals carrers del municipi
L'encesa de les llums de Nadal marca l'inici de les festes a les Borges

L’Ajuntament de les Borges va donar el tret de sortida a les festes de Nadal, aquest dijous, amb la tradicional encesa de l’enllumenat que guarnirà, al llarg de 33 dies, els principals carrers i places del municipi. Aquest any és el primer que totes les figures nadalenques estan formades per làmpades de tipus LED de tecnologia sostenible, una mesura que té lloc després que el consistori “anés substituint progressivament les antigues bombetes per aquest sistema, minimitzant així la despesa pel que fa a consum elèctric, en benefici de les arques municipals”, ha destacat l’alcalde Enric Mir. L’enllumenat estarà obert cada tarda des de les 17.30 fins a les 22.00 hores, coincidint amb l’horari comercial de la localitat.

El nou sistema d’il·luminació permetrà un estalvi notable en la factura de consum elèctric, com ho demostra el fet que la potència elèctrica instal·lada sigui de només 4 quilowatts. Enguany a més, s’ha renovat bona part de les figures lluminoses que ambienten una quinzena de carrers de les Borges. “A través de diferents ofertes hem pogut substituir una vintena de figures de Nadal estalviant-nos diners, una suma que hem reinvertit en ampliar el número de motius nadalencs”, explica Mir. Les noves figures s’han col·locat al carrer Ensenyança i al Raval del Carme.

L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet per les renovacions aconseguides, ja que “ens permeten estalviar i no contaminar el medi ambient a més d’animar la campanya de vendes nadalenca”. Mir afirma que la nova decoració “serà un reclam que ajudarà el comerç local, ja que molts veïns de les Borges s’atansaran als carrers de la zona comercial per veure el nou enllumenat”.

L'encesa de les llums de Nadal marca l'inici de les festes a les Borges
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement