L’Espai Macià de les Borges acull la lliçó inaugural de la Universitat d'Estiu de la UdL amb Francesc Canosa

La formació durarà fins diumenge i la clausurarà la historiadora de l'art Esther Solé amb la lliçó Què pensaria Diderot de la Viquipèdia? L'esperit il·lustrat en l'era Internet

Lliçó inaugural del curs de la Universitat d'Estiu 2016 a l'Espai Macià de les Borges Blanques interior
photo_camera Lliçó inaugural del curs de la Universitat d'Estiu 2016 a l'Espai Macià de les Borges Blanques

L’Espai Macià de les Borges Blanques va acollir dijous la lliçó inaugural del curs de la Universitat d’Estiu de la UdL Història i Innovacions Tecnològiques, impartida pel periodista lleidatà Francesc Canosa. La formació durarà fins diumenge i oferirà un panorama general sobre alguns dels canvis tecnològics dels segles XX i XXI, estudiats per la historiografia i que tenen impacte a Catalunya com la indústria de l’oli o el sector dels videojocs. A més, el curs vol apro­fundir en la necessària reflexió entorn de l’ús de les noves tecnolo­gies en la història recent i el seu impacte en la societat catalana.

La proposta inclou 25 hores lectives i compta amb un equip docent on, a més a més de Canosa, també hi intervindran l'historiador Marc Macià Farré; Núria Pijoan Martínez, de l'Espai Macià, i la historiadora de l'art Esther Solé Martí, que serà l’encarregada de fer la lliçó de clausura Què pensaria Diderot de la Vi­quipèdia? L’esperit il·lustrat en l’era Internet.

Els assistents van poder gaudir de la lliçó de Francesc Canosa, la qual portava per títol República TV: la Catalunya de la primera televisió, així com d’una visita guiada a l’Espai Macià de la capital de les Garrigues.

Comentaris