13.07.2020 |

L’Espai Macià rep 800 visites durant la 50ena Fira de l’Oli

Una xifra que certifica la gran repercussió que ha tingut el certamen en aquesta 50ena edició. La majoria de visitants provenen de les terres de Ponent i augmenten especialment els que vénen de la resta de Catalunya.
El president Mas i l'alcalde Enric Mir a l'estand de l'Espai Macià a la Fira.
El president Mas i l'alcalde Enric Mir a l'estand de l'Espai Macià a la Fira.
L’Espai Macià rep 800 visites durant la 50ena Fira de l’Oli

L’equipament cultural de les Borges ha viscut un cap de setmana d’èxit durant el què ha comptabilitzat 800 visites, segons les dades que ha fet públiques aquest matí l’Ajuntament. Aquest increment respecte a la resta de festius de l’any es pot explicar, entre d’altres motius, per la gran repercussió mediàtica que ha tingut la fira en aquesta 50ena edició, fet que ha permès divulgar les virtuts de l’Espai Macià a un públic que, en la majoria dels casos, en desconeixien l’existència, i també per les recomanacions de l’Espai Macià com a destí cultural realitzades pel consistori municipal a través del certamen.

Pel que fa a la procedència dels visitants, les persones provinents de la resta del país representen el volum més important de visitants de l’Espai Macià. En total, s’han comptabilitzat les visites de particulars i d’onze autocars d’avis organitzats des de l’Ajuntament a través de paquets turístics. A més de fer un recorregut per l’equipament cultural dedicat a difondre la memòria de l’expresident aquests últims també han visitat la Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues. Tots ells, provinents de Barcelona, Girona, Tarragona, Terrassa, Vic, Lloret de Mar, Figueres, Cervera i Rialp han valorat molt positivament la visita a l’Espai Macià, que dia rere dia treballa per difondre la memòria de l’expresident i incrementar el seu fons museístic.

Segons el regidor de Cultura, Francesc Macià, les dades que avui s’han donat a conèixer són “autoestima per la ciutat” i el fet que el nombre de visitants hagi augmentat durant la Fira “confirma l’aposta decidida de les Borges per donar a conèixer la figura de Francesc Macià a la resta del món”.

L’Espai Macià rep 800 visites durant la 50ena Fira de l’Oli
comentaris