L'espai natural de Sant Miquel de la Tosca, al Vilosell, mostra la seva nova cara

Les tasques de millora han donat feina a 4 persones en risc d'explusió social

L'Aplec de Sant Miquel de la Tosca finalitza amb un dinar popular
photo_camera L'ermita acull cada any l'Aplec de Sant Miquel de la Tosca, que inclou un dinar popular.

La Diputació de Lleida i l’Obra Social  “la Caixa” han recuperat i millorat el paratge de l’entorn de l’ermita de Sant Miquel de la Tosca del Vilosell, una actuació que s'ha centrat en netejar i esbrossar la zona,  esporgar i aclarir la perxada alta, talar els arbres necessaris per fer una aclarida, condicionar el salt d’aigua existent i arranjar els camins d’accés a la zona, tant des del que ve des del poble com el que va a l’ermita de la Creu. Les obres, que han suposat una inversió de 28.823,52 euros, s'han dut a terme amb quatre persones en risc d'exclusió social contractades per a l'ocasió.

Aquest paratge, al peu de la Serra de la Llena i a 4 quilòmetres del Vilosell, és un dels indrets més populars i apreciats pels veïns del municipi. De fet, cada any a primers de maig s'hi celebra l'Aplec de Sant Miquel de la Tosca, amb un dinar de germanor i una ballada de sardanes. En aquesta zona és on hi ha Les Fontetes, on neix el riu Set, i a 50 metres es troba l’ermita de Sant Miquel de la Tosca, lloc de trobada d’aplecs de la comarca.

Les obres han tingut lloc en el marc del conveni de col·laboració que ambdues institucions mantenen pel desenvolupament i execució del Programa de Conservació i Millora d’Espais Naturals de la Diputació de Lleida. Des que “la Caixa” i la Diputació de Lleida van posar en marxa aquest programa de conservació i millora l’any 2006, l’entitat financera ha destinat 7,8 milions d’euros a la realització de 101 projectes mediambientals en espais naturals de la demarcació de Lleida, i hi han treballat 430 persones en risc d’exclusió. El conveni d’aquest 2014 compta amb una aportació de 450.000 euros destinats a actuacions d’aquestes característiques amb una previsió d’inserció laboral d’una seixantena de persones més.

Comentaris