30.11.2022 |
Territoris.cat

Oberta l'oficina de contractació per a la campanya de la fruita a les Borges

Els interessats en treballar al camp s'hi poden incriure durant els matins fins el 30 de setembre

Campanya de la fruita a les Borges 2014
Les inscripsions de joves i adults autòctons han augmentat.
Oberta l'oficina de contractació per a la campanya de la fruita a les Borges

L’Ajuntament de les Borges ha obert aquesta setmana l’oficina de contractació per a la campanya de la fruita 2014, que en tres dies ha registrat deu inscrits. Seguint la tònica detectada l’any passat i degut a l’actual situació de crisi econòmica, augmenten les inscripcions de persones autòctones i joves estudiants, en detriment dels immigrants, que tradicionalment havien ocupat aquests llocs de treball. L’oficina de contractació romandrà oberta cada matí fins al 30 de setembre a les dependències municipals.  

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha destacat el fet que “un any més les Borges ofereixi l’oportunitat de gestionar l’oferta i la demanda de feina en aquest sector, un dels que es mostra més actiu en aquesta època de l’any i que per tant ofereix més oportunitats laborals en aquests moments tant complicats”. En aquest sentit, Mir ha remarcat la importància “de saber aprofitar els recursos propis del territori, ja que al llarg dels anys els veïns de les Borges i de la comarca han pogut viure gràcies a la feina del camp”. Una col·laboradora social contractada per a l’ocasió és qui recull les dades i ofereix assessorament i informació a les persones interessades en treballar a la campanya de la recollida de la fruita. Aquest servei, promogut des del Servei d’Ocupació de Catalunya, va registrar l’any passat 100 inscripcions als llarg dels tres mesos de funcionament a les Borges.

Pel que fa a la possible contractació dels inscrits per part dels pagesos, tindrà lloc des del SOC, una vegada la col·laboradora social faciliti les dades dels inscrits. No obstant, cal tenir en compte que tant els pagesos com les empreses frigorífiques també contracten en origen i disposen de temporers amb els que ja han treballat altres anys.

Oberta l'oficina de contractació per a la campanya de la fruita a les Borges
comentaris