L'èxit de la 1a Fira del Vi del Vilosell en garanteix una segona edició

La cita, que va reunir més d'un miler de visitants, va comptar amb la participació de deu cellers i una vintena de parades de productes agroalimentaris de proximitat

Fira del Vi del Vilosell
photo_camera Les autoritats van tallar la cinta inaugural envoltats dels veremadors

Només cinc dies després de la celebració de la Fira del Vi del Vilosell, el certamen ja té garantida una segona edició. Així ho asseguren fonts municipals, que destaquen la gran afluència de públic que va tenir la fira. "Més de 1.000 persones, i això tenint en compte que som un municipi que durant l'any compta amb només 140 habitants", destaca la regidora de Cultura, Maria Rosa Alemany.  Les dades i també la bona acollida que va tenir la fira entre els paradistes i els cellers "ens animen a continuar amb el certamen", declara.

La Fira del Vi, que va nàixer com a hereva de l'antiga Festa de la Verema que se celebrava al municipi, va reunir deu cellers -la majoria de les GArrigues i de la Vall del Corb- i una vintena de parades amb productes artesans. En total, 28 estands per on van poder passar tots els visitants, que van començar a arribar al municipi cap a les deu del matí. El programa d'actes es va encetar amb la trobada de veremadors a la plaça, que vestits com els antics pagesos, van anar a veremar a les plantacions. Posteriorment, va tenir lloc la piada a la plaça, on es va obtenir el primer most de la temporada. Seguidament va tenir lloc la  inauguració oficial, que va comptar amb la presència de l'alcalde del municipi, Josep Maria Tost, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i el diputat provincial i alcalde de Juneda, Antoni Villas, entre altres autoritats.

Durant la jornada tampoc hi va faltar una demostració de com s'elaboren bótes de vi i el dinar popular, que va aplegar gairebé 400 persones. Finalment un grup de música tradicional va cloure la festa.

Comentaris