07.12.2022 |
Territoris.cat

La Transisquella de l'Albagés aplega gairebé 250 ciclistes

La prova, dedicada al desaparegut ciclista vasc Iñaki Lejarreta, va dedicar els seus beneficis a entitats benèfiques

Transisquella 2013
El categoria masculina i en el circuit llarg el vencedor va ser Enric Martorell
La Transisquella de l'Albagés aplega gairebé 250 ciclistes

Uns 225 bikers vinguts d'arreu de Catalunya, Euskadi i Aragó van participar diumenge en la VII Transisquella de l'Albagés, que enguany va retre homenatge al ciclista Iñaki Lejarreta, mort l'any passat atropellat per un vehicle. L'esportista vasc va estar molt vinculat a la cita, ja que durant els últims anys va ser col·laborador en l'organització de la prova. L'acte en record de Lejarreta va ser presenciat per alguns dels seus familiars, que van viatjar fins al municipi garriguenc.

La cita, una de les marxes amb BTT més conegudes del territori, es va desenvolupar amb absoluta normalitat, mentre els participants gaudien d'un temps immillorable. La prova va comptar enguany amb dos circuits. Un de curt, de 33 quilòmetres i amb un desnivell acumular de 650 metres, i un de llarg de 46 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. Pel que fa a les classificacions, en el circuit curt es van imposar Joan Amadeu Gili i Sílvia Dea, i en el llarg Enric Martorell i Dolors Roca.

Com és habitual l'organització - l'Ajuntament de l'Albagés i el Club Ciclista Ateneu Garriguenc- van destinar els beneficis de la carrera a accions solidàries. Cal recordar que la marxa, que a nàixer fa set anys, va cedir els seus primers beneficis a La Marató de TV3, i que al llarg dels anys ho ha anat fent amb altres entitats, com el Centre d'Iniciatives Solidàries Àngel Olarán, entre d'altres.

La Transisquella de l'Albagés aplega gairebé 250 ciclistes
comentaris