03.10.2022 |
Territoris.cat

L’èxit de la I Fira Mascotes Borges en garanteix una segona edició

Centenars de persones van passar diumenge al matí per la primera Fira Mascotes Borges, un certamen que segons el regidor de Promoció Econòmica de la població, Jordi Ribalta, “va ser tot un èxit tant pel nombre de públic com per la qualitat dels espectacles i les demostracions que s’hi van veure, per la qual cosa des de l’organització en fem un balanç molt positiu”.

Curiosos i amants dels animals es van donar cita a la primera fira dedicada als animals de companyia de les Borges
Curiosos i amants dels animals es van donar cita a la primera fira dedicada als animals de companyia de les Borges. Foto: Montse Esteller.
L’èxit de la I Fira Mascotes Borges en garanteix una segona edició

Les xifres parlen per si soles: més 150 esmorzars despatxats, gairebé 60 gossos participants al concurs de bellesa i 10 parades amb productes específics per als animals “dades que ens empenyen a garantir una propera edició del certamen”, assegura Ribalta. Per la seva part les empreses organitzadores destaquen “la bona acollida que ha tingut la fira i la gran varietat de gossos participants, tant de raça com mestissos, el que ens impulsa a seguir en aquesta línia de cara a l’any vinent”.  

Una de les activitats que va despertar més expectació en aquesta primera fira, sobretot entre els més petits, va ser l’exhibició i demostració canina, a càrrec de gossos que van mostrar la seva destresa a l’hora d’ajudar el seu propietari en situacions adverses. Mitjançant un simulacre el públic va poder veure com el gos atansava un telèfon al seu propietari, que havia patit un accident i es trobava immòbil, a més de diferents demostracions amb un gos expert en obediència i en protecció. D’altra banda el certamen va incloure una exhibició de doma clàssica i un espectacle de ball amb cavall, en el què una jove va ballar una sevillana amb un dels tres exemplars Lusitano-Espanyols que es van poder veure a la fira.

La fira va finalitzar amb l’entrega de premis als guanyadors del concurs de bellesa canina, uns guardons que van premiar el saber estar de l’animal i la bellesa. El cadell guanyador va ser la Boira, un Boyero de Berna de Juneda. En categoria de gossos joves es va imposar la Shira, un American Stamford també de Juneda, i en adults el guanyador va ser el Nick, un Papillon de Mollerussa.

L’èxit de la I Fira Mascotes Borges en garanteix una segona edició
comentaris