L’Institut Josep Vallverdú de les Borges realitza un intercanvi amb alumnes alemanys

Intercanvi Alemanya 3
photo_camera Els alumnes de l'intercanvi en la seva visita a l'Ajuntament de les Borges Blanques.

Dotze alumnes i dos professors de l'Institut alemany Mittelschule Kürnachtal, de la ciutat bavaresa d'Estenfeld, van visitar el dilluns passat l'Ajuntament de les Borges Blanques, acompanyats pel professor de l'INS Josep Vallverdú, Francesc Solans, i on han estat rebuts per la 1a tinent d’alcalde, Núria Palau, qui els ha explicat alguns dels detalls més rellevants de la capital garriguenca, dels seus productes destacats i del seu entorn.

Es tracta d’una expedició amb alumnes de quart d’ESO, promoguda i organitzada des de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges, que estarà per terres catalanes del 17 al 23 de febrer

La visita forma part d'un projecte d'intercanvi amb el centre educatiu borgenc amb l’objectiu de realitzar una immersió sociocultural en el territori i en què els alumnes alemanys també aprofitaran per visitar, a banda de les Borges Blanques, Lleida, Barcelona i Tarragona.

Per la seva part, els alumnes i professors de l'INS Josep Vallverdú aniran a Alemanya del 22 al 29 de març i durant el transcurs de l'intercanvi duran a terme un llibre digital, creat utilitzant les eines TIC, que relatarà l'experiència viscuda a les Borges Blanques i a Estenfeld.

Segons el professor Francesc Solans, l’Institut Josep Vallverdú compta amb una llarga experiència realitzant intercanvis de diversa índole, i en realitza de manera consecutiva des de l’any 2001. Una iniciativa d’èxit que permet conèixer en primera persona noves cultures, nous idiomes, noves experiències i, en definitiva, nous aprenentatges.

Comentaris