27.06.2022 |
Territoris.cat

L’oli de la cooperativa de Bellaguarda guanya el Premi Romanico Esencia 2015

L’oli de la cooperativa de Bellaguarda ha guanyat la 17a edició del Premi Romanico Esencia 2015 que organitza Agrolés, la cooperativa de segon grau d’ActelGrup.

L'oli de la cooperativa de Bellaguarda guanya el Premi Romanico Esencia
La Cooperativa de Bellaguarda, guanyadora, i els 2 finalistes del Premi Romanico Esencia 2015.
L’oli de la cooperativa de Bellaguarda guanya el Premi Romanico Esencia 2015

L’oli de la Cooperativa de Bellaguarda ha guanyat la 17a edició del Premi Romanico Esencia 2015 que organitza Agrolés, la cooperativa de segon grau d’ActelGrup.

El guanyador del premi al millor oli verge extra d’arbequina es va triar en un tast a cegues que es va realitzar aquest divendres al vespre a la Seu Vella de Lleida, davant del públic assistent, 135 persones. Com a primer finalista va resultar la Cooperativa de Cambrils i com a segon finalista la Cooperativa d’Arbeca.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de 27 mostres i empreses productores d’oli d’oliva arbequina verge extra en aquest concurs, l’únic d’aquestes característiques a l’Estat. Les mostres participants provenien de Lleida, Tarragona, Barcelona, València, Madrid, La Rioja i Sevilla. Les mostres de Lleida eren d’Arbeca, Bellaguarda, el Soleràs, la Granadella, les Borges Blanques i Llardecans.

L’objectiu del Romànic Essència és impulsar la marca del mateix nom i fomentar la millora de l’oli d’arbequina i, com a novetat d’aquest any, els convidats van poder fer el seu tast particular i donar una puntuació als olis. La concessió del guardó suposarà a la Cooperativa de Bellaguarda poder vendre 5.000 quilos de la partida de l’oli premiat a Agrolés d’ActelGrup, que s’encarregarà d’envasar-lo i comercialitzar-lo des de les instal·lacions de les Borges Blanques.

El tast a cegues va ser presidit i realitzat pel Panell de tast Oficial d’Olis Verges de Catalunya sota la supervisió de notari. Durant el lliurament es van entregar uns altres dos premis, el Romànic d’Or, atorgat al doctor Ramon Estruch i al xef lleidatà Xixo Castaño, propietari del Restaurant Malena de Gimenells, per la seva tasca de divulgació, difusió i ús de les propietats alimentàries de l’oli d’oliva.

L’oli de la cooperativa de Bellaguarda guanya el Premi Romanico Esencia 2015
comentaris