17.01.2022 |
Territoris.cat

L’Oli i el vi de les Garrigues protagonistes de Fira ÀPAT 2015 a Barcelona

La Fira de l’Oli i les Garrigues ha estat l’únic certamen agroalimentari de Catalunya convidat el cap de setmana, del 23 al 25 d’octubre, a Fira ÀPAT 2015, celebrada al recinte de les Arenes de Barcelona.

Productors i responsables institucionals brindant amb vi de les Garrigues a la inauguració de Fira ÀPAT 2015
Productors i responsables institucionals brindant amb vi de les Garrigues a la inauguració de Fira ÀPAT 2015.
L’Oli i el vi de les Garrigues protagonistes de Fira ÀPAT 2015 a Barcelona

La Fira de l’Oli i les Garrigues ha estat l’únic certamen agroalimentari de tot Catalunya convidat el cap de setmana, del 23 al 25 d’octubre, a Fira ÀPAT 2015, la primera fira dels aliments catalans que es celebra al recinte de les Arenes de Barcelona.

L’alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues, Enric Mir, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, van assistir a la inauguració del certamen, on van estat acompanyats, entre altres, dels representants de les Cooperatives de l’Albi i Bovera, a més d’Antonio Aldomà i Ma José Pérez de Vinya Els Vilars d’Arbeca, en representació de la botiga Garrigues, colors i emocions, del Mercat de la Concepció de la capital catalana.

Aquest certamen, al que han assistit 55 expositors repartits entre 2.500 m2, està considerat la primera trobada a nivell professional del sector de l’alimentació català basada en els productors per generar trobades amb distribuïdors, botigues, cuiners, responsables de restaurants i hotels i públic en general. L’organització va repartir 20.000 invitacions a professionals del món agroalimentari, dels que se’n van acreditar més de 5.000 visitants professionals i més d’un miler de no professionals, durant tot el cap de setmana.

Enric Mir va voler destacar el privilegi que suposa per les Garrigues i tots els seus excel·lents productes, la difusió que aporta el protagonisme que ens han atorgat en aquesta Fira, ja que té un públic professional. A més, també implica un reconeixement a la gran feina de promoció de la Fira de l’Oli que hem fet aquests darrers anys.

Per aprofitar al màxim la repercussió d’aquesta presència els responsables del Patronat de la Fira de l’Oli també hi van convidat personalitats d’arreu del país, els restaurants pròxims al recinte barceloní, als membres de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, del Centre Comarcal Lleidatà i de l’Agència Catalana de Turisme, entre altres. Finalment, tots els visitants de l’estand garriguenc van poder participar en un concurs d’Instagram i guanyar ampolles d’oli verge extra de les Garrigues, i en el sorteig d’una visita a un celler de la DO Costers del Segre –subzona Garrigues- i en el d’una panera amb productes de la comarca que es lliurarà a la Fira de l’Oli 2016.
 

L’Oli i el vi de les Garrigues protagonistes de Fira ÀPAT 2015 a Barcelona
comentaris