L’Ajuntament i l’INS Josep Vallverdú de les Borges col•laboren en la construcció de dos pous d’aigua potable a l’Índia

L'Ajuntament i l'INS Josep Vallverdú de les Borges construiran dos pous d'aigua a l'Índia

Recepció als alumnes de l'INS Josep Vallverdú com a guanyadors del premi mschools3
photo_camera Recepció als alumnes de l'INS Josep Vallverdú com a guanyadors del premi mschools3

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha concedit un ajut de 910 euros a l'INS Josep Vallverdú de la capital de les Garrigues, com a col·laboració en el projecte de construcció de dos pous d'aigua potable en la població de Kalyanpur Parganas Sud, a l'estat de West Bengal, a l'Índia. El consistori borgenc i el centre educatiu fan aquesta aportació en el marc de la col·laboració que mantenen amb la Fundació Daniel Shah & Núria Toneu, una ONG per les ajudes al desenvolupament.

Recepció als alumnes de l'INS Josep Vallverdú com a guanyadors del premi mschoolsL'Ajuntament de les Borges, juntament amb la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal, ja han cooperat anteriorment en projectes basats en l'ajuda humanitària a algunes poblacions de l'Índia. Així, el primer contacte va ser a través de l'INS Josep Vallverdú, en una acció que va consistir en la realització d'una aplicació mòbil didàctica per al desenvolupament educatiu a través de les noves tecnologies i en recollir 14 tauletes i 30 smartphones per fer-los arribar a l'escola Sirena Primary School de l'Índia.

Francesc Solans ha remarcat la importància de la col·laboració institucional i de les fundacions d'ajuda humanitària amb l'aportació de millores en els diferents àmbits de la vida quotidiana per al desenvolupament dels pobles més desfavorits, i que es faci a través de l'aulABP, que ja ha aconseguit cinc premis en diferents categories d'aquest prestigiós programa educatiu organitzat per GSMA (Mobile World Congres).

Al seu torn, la Regidora d'Acció Social, Esther Vallès, ha destacat que el projecte en el que participarà l'Ajuntament consisteix en la construcció de dos pous de gran profunditat i de bomba manual distribuïts en zones estratègiques de la població de Kalyanpur, amb un cens de 2.004 habitants que actualment tenen dificultats d'accés a l'aigua potable. Amb aquesta actuació es vol promoure el dret humà a l'aigua amb la gestió integral del cicle hídric i el foment del desenvolupament sostenible.

Comentaris