L'Ajuntament de les Borges compra el solar del carrer Carnisseria per continuar la millora del centre històric

El consistori borgenc adquireix el solar del carrer Carnisseria per continuar amb les obres de millora del Centre Històric 1 texteL’Ajuntament de les Borges Blanques ha adquirit aquest dimecres, 5 de juliol, el solar de l’immoble situat al carrer Carnisseria número 13 per tal de continuar l’actuació de millora del centre històric del Pla de Barris.

L’import total establert en l’informe tècnic de valoració de l’immoble que s’ha dut a terme és d’un total de 14.735,11 euros, després d’un període de mesos de negociacions entre el consistori i la immobiliària que a l’inici demanava un preu força més elevat, segons fonts del consistori.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha constatat que “amb aquesta adquisició podem seguir avançant en la millora del Centre de la ciutat deixant un espai i entorn més còmode, net i segur per a tots i totes, i més atractiu per als visitants”.

Una de les darreres accions de millora del centre duta a terme el març del 2016 va consistir precisament en l’arranjament de la plaça Abadia, una zona d’especial interès turístic. Les accions d’arranjament van permetre millorar notablement una de les principals connexions entre el Centre Històric i la part alta de la ciutat borgenca, amb un nou i millor accés al carrer Castell Alt i l’entorn de l’Església, ubicant dues rampes que faciliten la mobilitat als vianants, ja que és una zona molt freqüentada. A més a més, també es va incorporar mobiliari urbà, una font d’aigua potable, tres jardineres amb reg automàtic i un modern sistema d'il·luminació de baix a d’alt.

L’obra es va realitzar per un import de 138.749, 78 euros i es va finançar amb una subvenció de 2/3 parts del total per part de la Diputació de Lleida i la resta de fons propis del consistori.

comentaris