L'Ajuntament de les Borges incrementa el servei de teleassistència gratuït

Les autoritats i els octogenaris 2017 que van assistir a la festa de les Borges
photo_camera Les autoritats i els octogenaris 2017 que van assistir a la festa de les Borges

L'Ajuntament de les Borges Blanques va desplegar l'any passat una actuació per facilitar el servei de Teleassistència gratuït per a persones del municipi que en tinguessin necessitat. El consistori ha obert un nou període de sol·licitud d'aquest servei que finalitza el 31 d'octubre, ja que considera una prioritat social poder garantir aquesta eina a persones grans.

El preu públic del servei era d'11,44 euros mensuals, dels quals els usuaris que tenen fins a 89 anys rebien una bonificació del 25%, amb la que es reduïa el cost a 8,58 euros. Els majors de 90 anys rebien una bonificació del 50%, amb la que es reduïa el cost a 5,72 euros. Des de l'any passat, els usuaris deixen de pagar aquests imports gràcies a la subvenció de l'Ajuntament de les Borges.

Actualment a la capital de les Garrigues hi ha 82 usuaris del servei (l'any anterior n'eren 70) i 30 ja han rebut l'aprovació de la subvenció, a l'espera que se'n sumin més.

Aparell de teleassistència dels usuaris de les BorgesAquest servei consisteix en la instal·lació d'un aparell molt senzill a l'habitatge de la persona usuària, que està connectat mitjançant la línia telefònica a una central receptora, amb la qual es pot comunicar en cas d'urgència les 24 hores del dia, durant tot l'any, per tal de garantir la seguretat de les persones grans. També s'entrega un penjoll que permet moure's lliurement per casa, i fins i tot dutxar-se, amb la seguretat de poder contactar amb la central des de qualsevol lloc de l'habitatge. A més a més, el servei també contempla trucades i visites de seguiment, i ofereix la possibilitat de tenir recordatoris de visites mèdiques, dates senyalades així com tenir el control de medicació dels usuaris.

La regidora de Benestar, Família i Salut, Esther Vallès, ha remarcat la importància d'aquesta eina per als usuaris i les seves famílies i ha recalcat la prioritat del consistori per a seguir treballant en la millora de la qualitat de vida de la gent gran: es tracta d'una eina indispensable per a promoure el benestar i garantir l'autonomia de les persones amb risc de dependència.

Comentaris