04.08.2021 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de les Borges posa fil a l'agulla en les mesures per a la recuperació

Amb el Pla d'Actuació per l'Endemà, s'ha establert un protocol que té per objectiu establir les directrius que han de guiar l'actuació de l'Ajuntament, de les persones treballadores i els recursos preventius per a garantir la seguretat i salut durant l'exercici de l'activitat, i definir un pla de contingència que faciliti la reincorporació dels treballadors i treballadores als seus llocs de treball de forma progressiva i segura
Les noves mesures de prevenció a la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges Blanques
Les noves mesures de prevenció a la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges Blanques
L'Ajuntament de les Borges posa fil a l'agulla en les mesures per a la recuperació

L'Ajuntament de les Borges Blanques ja treballa en les mesures socials i econòmiques que haurà d'aplicar un cop finalitzi l'estat d'alarma i es doni per finalitzada l'emergència sanitària. Es tracta d'un paquet de mesures entre les quals destaca la convocatòria d'ajuts a persones treballadores autònomes, comerços i petites empreses, segons ha explicat l'alcalde de les Borges, Enric Mir.

El Pla d'Actuació per l'Endemà de l'emergència sanitària, la planificació de com dur a terme el retorn a l'activitat i a l'atenció ciutadana presencial de l'Ajuntament de les Borges Blanques, que ha estat validat aquest dimecres en la Junta de Govern Local.

Les noves mesures de prevenció de la Covid-19 a l'Ajuntament de les Borges2El document també recull la intenció del consistori de mantenir la desinfecció preventiva de carrers, places, baranes, contenidors i zones vulnerables que s'està duent a terme des de l'inici de l'emergència sanitària, i, sempre que el temps ho permet, els dilluns, dimecres i divendres amb la general de tot el nucli urbà, gràcies als pagesos voluntaris.

Ajudes al Comerç

El regidor de Promoció Econòmica de la capital de les Garrigues, Jordi Ribalta, ha detallat que la crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha afectat de forma directa en la dinàmica econòmica del municipi, impossibilitat que un gran nombre de persones i empreses puguin desenvolupar la seva activitat ordinària o que aquesta s'hagi vist reduïda notablement, fet que es tradueix en una dràstica disminució dels seus ingressos i en un risc per al manteniment dels llocs de treball que ocupen.

Imatge del centre comercial de les Borges BlanquesEn aquest sentit, Ribalta ha anunciat que el consistori endega una nova línia d'ajuts, dotada inicialment amb 50.000 euros, ampliable i adreçada a persones treballadores autònomes i a petites empreses fins a 9 treballadors, que hagin hagut de suspendre la seva activitat econòmica d'acord amb l'estat d'alarma declarat pel RD 463/2020, de 14 de març, o que no han hagut de suspendre la seva activitat hagin sofert una davallada dràstica dels seus ingressos.

L'import de la subvenció serà d'una quantia fixa de 200,00 euros per cada sol·licitant que reuneixi els requisits establerts, i en el cas que hi hagi més d'una persona treballadora autònoma titular d'un mateix establiment, s'atorgarà un màxim de dues subvencions a raó de 150,00 euros cadascuna. Cal tenir present que no podran sol·licitar subvenció les persones jurídiques quan algun dels seus socis hagi sol·licitat la subvenció com a treballador autònom.

Retorn a l'activitat i a l'atenció ciutadana presencial

En aquest mateix Pla d'Actuació per l'Endemà, s'ha establert un protocol que té per objectiu establir les directrius que han de guiar l'actuació de l'Ajuntament, de les persones treballadores i els recursos preventius per a garantir la seguretat i salut durant l'exercici de l'activitat, en relació amb la seva potencial exposició a la Covid-19, i definir un pla de contingència que faciliti la reincorporació dels treballadors i treballadores als seus llocs de treball de forma progressiva i segura.

L'Ajuntament ha seguit les recomanacions del Servei de Prevenció Aliè de l'Ajuntament de Les Borges Blanques, basant-se en la guia de bones pràctiques al centre de treball, de mesures per a la prevenció de contagis de la Covid-19 elaborada pel Ministeri de Sanitat

Les noves mesures de prevenció de la Covid-19 a l'Espai Macià de les Borges

Altres mesures recollides en el Pla d'Actuació per l'Endemà

  • Mantenir la suspensió dels termes i terminis per a la tramitació de procediments administratius, inclosos els terminis de pagaments dels tributs municipals, mentre duri l'estat d'alarma.

 

  • Els titulars de les llicències d'ocupació de la via pública amb terrasses, no hagin de pagar aquesta taxa, mentre duri l'esmentat període d'estat d'alarma.

 

  • Els titulars d'establiments que hagin tingut l'activitat tancada per imperatiu legal, no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial, durant el període d'estat d'alarma.

 

  • Els usuaris del Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques que hagin hagut de tancar la seva activitat, no hauran de pagar la quota d'arrendament de la sala arrendada, durant el període d'estat d'alarma.

 

  • Els comerços de les Borges tenen a la seva disposició, fins a nou avís, un paquet de falques gratuïtes a Ràdio les Borges, per tal de promocionar el seu establiment.

Dos números de telèfon d'atenció a la gent gran, habilitats per a tot allò que els pugui convenir en aquesta situació d'alarma per coronavirus, el 649 330 090 i el 630 679 587

L'Ajuntament de les Borges posa fil a l'agulla en les mesures per a la recuperació
comentaris