L'Ajuntament de les Borges enllesteix els tràmits de l'Arxiu Comarcal i el Teatre

Amb la voluntat de donar suport al sector de la restauració l'Ajuntament de la capital de les Garrigues va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal que regula la taxa de terrasses de bars, cafeteries i restaurants, i que en suspendrà el cobrament durant tot aquest any 2020, alhora que facilitarà els tràmits per a sol·licitar ampliacions d'espai
Els integrants del Ple de les Borges Blanques
photo_camera Els integrants del Ple de les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar el passat dijous els darrers tràmits per poder licitar les obres de l'Arxiu Comarcal i del Teatre Municipal Polivalent. Concretament es va donar llum verda al projecte bàsic i executiu refós de l'obra de construcció de l'Arxiu, i l'aprovació definitivament del Pla de Millora Urbana d'ordenació del solar destinat a la construcció del Teatre Municipal.

La corporació municipal va dur a terme els acords en el decurs del Ple que van presidir de forma presencial l'alcalde Enric Mir, i la regidora Núria Palau, la resta de membres i van participar de forma telemàtica.

Projectes del futur teatre de les Borges BlanquesSegons l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir els acords suposen l'últim i el penúltim tràmit per a poder dur a terme la licitació de la construcció d'aquests destacats equipaments culturals de la capital garriguenca. Mir destaca que la licitació del futur Arxiu Comarcal es podria publicar en les pròximes setmanes, i una vegada s'aprovin uns petits ajustaments tècnics de millora del projecte bàsic del teatre, licitar-ne les obres durant el segon semestre d'aquest any 2020.

La sessió Plenària també va aprovar inicialment la nova Ordenança de Circulació de les Borges, que derogarà la que hi ha hagut vigent des del 1991. La nova norma que regularà la mobilitat a la ciutat ha estat elaborada amb un procés participatiu i ha comptat amb la col·laboració de la ciutadania borgenca.

Amb la voluntat de donar suport al sector de la restauració l'Ajuntament de la capital de les Garrigues va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal que regula la taxa de terrasses de bars, cafeteries i restaurants, i que en suspendrà el cobrament durant tot aquest any 2020, alhora que facilitarà els tràmits per a sol·licitar ampliacions d'espai

La sessió aprovava el pla econòmic financer 2020-2021, que permetrà absorbir el creixement de despesa en relació amb l'any anterior, per als dos següents exercicis pressupostaris. La corporació tambñe va aprovar inicialment la modificació del pressupost municipal de l'any 2020 mitjançant crèdit extraordinari i suplement de crèdit, que adequarà els recursos disponibles entre diferents partides per a fer front a pagaments de noves despeses, com la millora de l'enllumenat públic, entre altres.

Els temes financers fan finalitzar la presentació de les xifres de la liquidació del pressupost 2019 que tanca l'exercici en positiu, amb un romanent de tresoreria de 717.864,57 euros, un estalvi net de 51.620,61 euros, un superàvit no financer de 87.402,82 euros, i que ha reduït el deute viu fins al 34,83% dels recursos ordinaris, des del 52,17% que tenia l'any anterior.
 

Moció per demanar la derogació de la Llei d'Estabilitat Pressupostària (LRSAL)

En l'apartat de mocions, la sessió va debatre 3 mocions presentades pel grup municipal de Borges per la República. La primera demana la derogació de la LRSAL i la Llei d'Estabilitat Pressupostària, com a mesura necessària per a afrontar la nova crisi social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19, i el grup de Junts per les Borges va votar a favor. La segona, demanava aprovar una ordenança reguladora de la taxa per la instal·lació de caixers automàtics a les façanes dels immobles, amb accés directe des de la via pública, i a la qual l'Equip de Govern va donar suport, però condicionant-la a un estudi econòmic del seu impacte real.

La tercera reclama la implantació de sistemes de control de la sobrepoblació de coloms, i des de l'Equip de Govern hi va votar en contra, en considerar que alguns dels sistemes que proposa ja s'apliquen i els altres s'han d'estudiar bé abans de poder-s'hi comprometre, perquè condicionarien en l'àmbit econòmic, ambiental i legal el municipi borgenc.

comentaris