20.10.2021 |
Territoris.cat

L'alcaldessa de Girona assegura que la promoció econòmica és clau per al desenvolupament

Participants al Dia de la Comarca de la 55a Fira de l'Oli i les Garrigues que ha encapçalat l'alcaldessa de Girona
Participants al Dia de la Comarca de la 55a Fira de l'Oli i les Garrigues que ha encapçalat l'alcaldessa de Girona
L'alcaldessa de Girona assegura que la promoció econòmica és clau per al desenvolupament

L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas ha assegurat que el dinamisme i la promoció econòmica han de ser la principal política social que pot desenvolupar un territori. Madrenas ha destacat que val la pena invertir en aquest àmbit perquè els beneficis Participants al Dia de la Comarca de la 55a Fira de l'Oli i les Garrigues que ha encapçalat l'alcaldessa de Gironasocials poden ser extraordinaris. L'alcaldessa a afegit que en cada territori cal trobar alguns dels àmbits que no s'hagi explotat prou, cal ser creatius i trobar-lo. I per completar aquestes accions de desenvolupament cal treballar en complicitat amb els Una de les carrosses de la Festa dels Tres Tombsagents del territori i les entitats veïnes per tal que els resultats es multipliquin exponencialment. 

Marta Madrenas ha participat aquest diumenge en el Dia de la Comarca, un acte organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues en el marc de la 55a Fira de l'Oli Qualitat Extra Verge i les Garrigues, que se celebra a les Borges Blanques, on l’han acompanyatel president garriguenc, Antoni Villas, i l'alcalde de les Borges Blanques, Eric Mir, entre altres alcaldes i regidors de la comarca. Arribada-ESTRADÉ

Al seu torn, Antoni Villas ha insistit en la necessitat de treballar per l'excel·lència en tots els àmbits econòmics de la comarca, "aquest ha de ser l'objectiu en el futur a curt termini, ja que serà la manera de competir i aconseguir els millors resultats en el desenvolupament del territori. Una mostra és la Fira de l'Oli i les Garrigues, en la que es mostra aquesta excel·lència en un producte de primera necessitat com és l'oli". 

Antoni Villas, ha remarcat que “tots els agents de la comarca, en especial els alcaldes, hem de contribuir a pujar l’estima per la comarca posant en valor el potencial del territori, per exemple, amb la participació en iniciatives com "Garrigues en Flor””.

Villas ha recordat que “és imprescindible protegir i embellir la comarca, tenim molt patrimoni cultural i natural que l’hem de cuidar, posar en valor i ho hem de fer tots a una”. Ha recordat també que aquest patrimoni se suma al producte de l’oli verge extra, protagonista de la fira que s’ha celebrat aquest cap de setmana. En aquest sentit, ha destacat que “l’objectiu és arribar a l’excel·lència del producte”.El xef David López, del Palau de Margalef, fent un xou cooking de carn de corder i cabrit, a l'Espai Gastrònim de la 55a Fira de l'Oli i les Garrigues

Per la seva banda, Enric Mir ha defensat la necessitat de mantenir la complicitat entre els agents del territori, i ha agraït a tots els alcaldes la seva predisposició a participar i col·laborar en la fira més emblemàtica i representativa de les Garrigues. "Sense vosaltres no seria possible", ha sentenciat Mir. 

En finalitzar, els assistents a l'acte s'han desplaçat al Terrall per participar de la Festa dels Tres Toms i la benedicció dels animals. Amb tot, la darrera jornada de la Fira ha començat de bon matí amb l'esmorzar popular que han organitzat els Amics del Terrall, per donar pas a la Cursa de l'Oli, la competició atlètica que ha comptat amb la participació de més de 600 corredors, i en la que han resultat guanyadors els atletes Roger Estradé i Mireia Sosas ambdós del Associació Atlètica Xafatolls. 

Un matí en què el públic ha tingut un gran protagonisme, ja que des de primera hora del matí han omplert tots els recintes de la Fira, participant en tallers, demostracions i tastos, que s'han dut a terme en l'Espai Gastronòmic i en l'Espai Aliments del territori i tu.         

L'alcaldessa de Girona assegura que la promoció econòmica és clau per al desenvolupament
comentaris