Les Borges Blanques destinarà 1.188.325 euros a millorar carrers i un espai infantil

Aquesta xifra correspon al romanent del pressupost 2021 del municipi
Fotografia d'arxiu del Ple de les Borges Blanques
photo_camera Fotografia d'arxiu del Ple de les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar en Ple ordinari els resultats econòmics de l'anualitat 2021, en què destaca de manera significativa el resultat pressupostari positiu que ascendeix als 843.072,35 euros, i l'existència d'un romanent de tresoreria per a despeses generals d'1.188.325,92 euros que s'afegirà al pressupost 2022 i permetrà finançar diversos projectes pel municipi.

El municipi de les Garrigues crearà una nova partida de 65.000 euros que servirà per finançar la construcció d'un espai de jocs d'aigua per a infants a la plaça Europa i una de 120.000 euros per a la renovació i construcció de parcs infantils inclusius, així com l'ampliació de partides existents

A més, es destinaran 83.000 euros del romanent a la urbanització dels carrers Nostra Sra. de Montserrat i Pintor Pau Macià; 20.000 euros al manteniment de la infraestructura del camp de futbol; dues partides de 50.000 i de 29.205 euros per a l'Arxiu Comarcal.

En total, el pressupost 2022 creixerà en 456.780 euros, dels quals 200.720,22 euros euros es finançaran amb romanent de tresoreria per a despeses generals i 256.059,78 euros amb romanent per a despeses amb finançament afectat.

Durant el Ple s'ha aprovat la renovació de tres pòlisses de crèdit a diferents entitats bancàries, per valor de 600.000 euros, 400.000 euros i 250.000 euros, per tal de garantir la liquiditat del consistori

La sessió ha servit per aprovar l'ordenança fiscal que estableix el preu públic pel servei de recàrrega de vehicles elèctrics en estacions públiques, davant la necessitat de regular el preu de les recàrregues. D'aquesta manera, les recàrregues seran gratuïtes per a totes les persones empadronades a les Borges, que rebran una targeta que els permetrà recarregar els seus vehicles de franc i de forma il·limitada, i tindran un preu de 0,30 euros/kWh per a les persones que no estan empadronades a les Borges.

L'ordenança serà vigent per un període d'un any, a partir del qual es valorarà l'ús que se n'hagi fet i el consum que generi i, a partir d'aquí, s'acordarà si mantenir o modificar el preu.

També s'ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre l'increment dels terrenys de naturalesa urbana (la plusvàlua), davant la necessitat que el consistori s'adapti als darrers canvis que marca la llei, i que acabaran suposant un estalvi substancial per a les borgenques i els borgencs. Aquesta mesura permetrà calcular aquest tribut que grava l'augment de valor dels terrenys urbans en el moment de la venda, herència o donació, a través de dues vies.

També s'ha aprovat la compra d'una finca annexa al camí del cementiri vell, que servirà per eixamplar aquesta via i resoldre els problemes d'evacuació d'aigües que pateix 

Comentaris