Les Garrigues estrena nova revista turística

'Les Garrigues Terra Verge Extra' promociona els atractius dels 24 pobles de la comarca

Presentació de la revista 'Les Garrigues Terra Verge Extra' Fotografia: CCGarrigues.
photo_camera Presentació de la revista 'Les Garrigues Terra Verge Extra'. Fotografia: CCGarrigues.

El Consell Comarcal de les Garrigues ha presentat la nova revista turística de les Garrigues en català, que incorpora més espai d'informació i fotografies per a cada municipi de la comarca. 

"Com a novetat, enguany s'han editat 4.000 revistes, 1.000 menys que en l'anterior edició per poder actualitzar la publicació més aviat, i s'ha doblat l'espai dedicat a cadascun dels 24 pobles de la comarca, amb dues fotos per poble, i passant la revista de 32 a 44 pàgines", ha explicat Setó, el director del CCGarrigues. 

La nova publicació conté un plànol de les Garrigues on estan marcades les visites culturals, la ruta de l'oli i ruta en bicicleta, allotjaments, restaurants, cellers, àrees d'autocaravanes i les oficines de turisme que hi ha a la comarca.

La revista posa especial èmfasi en el producte estrella de les Garrigues, l'oli d'oliva verge extra, destacant l'oleoturisme, l'elaboració de l'oli i la gastronomia garriguenca, estretament lligada a aquest or líquid

Així mateix, es pot trobar un detallat recorregut per la cultura i el patrimoni de la comarca, on destaquen el conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul; la Vall de la Coma i Balma dels Punts a l'Albi; la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca, i els castells de la comarca, com els d'Arbeca, l'Espluga Calba, la Floresta, l'Albi o l'Albagés.

Els espais museístics de les Garrigues també tenen el seu protagonisme a la nova revista, destacant l'Espai Macià, el Museu de Cal Pauet i Cal Gineret, tots tres a les Borges Blanques; el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya i el Museu de l'Oli de Catalunya, ambdós a la Granadella, així com altres museus i visites d'interès (Mas Melons, Camí dels Sentits, Galeria d'Art d'Edith Schaar, Vimferri, entre altres).

També tenen un espai dins la revista les tradicions i festes de les Garrigues reconegudes pel Departament de Cultura. I, per a aquells que busquen activitats a l'aire lliure, hi ha un apartat amb les rutes que es poden fer a la comarca, tant aquelles que es poden fer a peu o en bicicleta, com les rutes de les cabanes i la ruta del vi.

Comentaris