Oli premiat per la seva qualitat a Europa, EUA, Àsia i Orient Mitjà

Taste of earth: el gust de la terra en un oli gràcies a la Cooperativa de Juncosa

La cooperativa presenta l'oli d’oliva verge extra Les Cabanes Taste of earth de la nova campanya al restaurant l’Espurna a través d’un dinar maridatge

Presentació oli nou Taste of Earth Cooperativa Juncosa ©JosepAPérez
photo_camera Presentació oli nou Taste of Earth Cooperativa Juncosa ©JosepAPérez

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa va presentar aquest dijous l’oli d’oliva verge extra Premium de collita primerenca Les Cabanes Taste of earth, guardonat recentment per la seva qualitat amb la medalla d’or al Concurs Internacional d’Olis d’Oliva Verge Extra Olivinus 2022 de Mendoza (Argentina). Una presentació que es va realitzar mitjançant un dinar maridatge al restaurant l’Espurna de Lleida i que va comptar amb les intervencions de la Directora General de la Cooperativa, Àngels Araque, del Vicepresident Antonio Dalmau, i del membre del Consell Rector responsable de la secció de l'oli, Pere Guiu, en les quals han explicat les característiques de la campanya, de l’oli nou i les perspectives de futur.

Presentació oli nou Taste of Earth Cooperativa Juncosa ©JosepAPérez
Presentació oli nou Taste of Earth Cooperativa Juncosa ©JosepAPérez

A través d’aquest dinar maridatge, els assistents van poder descobrir aquest oli Premium amb DOP Les Garrigues en tots els plats, sempre en cru, "per potenciar les seves propietats", va afirmar el xef de l’Espurna, Jesús Gimena. Aquest oli d’oliva verge extra ha estat premiat arreu del món per la seva qualitat, en diferents concursos d’Europa, EUA, Àsia i Orient Mitjà. En aquest últim any ha aconseguit sis reconeixements internacionals més, que es sumen als aconseguits els darrers anys.

Dins dels projectes de futur de la cooperativa, l’any vinent implantaran una nova línia d’envasat que permetrà augmentar els litres d’oli envasats per hora i obtenir més certificacions de qualitat per competir a escala mundial

Presentació oli nou Taste of Earth Cooperativa Juncosa ©JosepAPérez
Presentació oli nou Taste of Earth Cooperativa Juncosa ©JosepAPérez

Quant a la nova campanya, Araque va explicar que tot i que es preveu un descens de la producció respecte a l'any anterior, el reg permetrà tirar-la endavant i s’espera un 70% de la producció mitjana.

El procés d’elaboració d’aquest oli comença a mitjans d’octubre, quan l’oliva arbequina està en el seu punt òptim. El temps entre la collita i la molta és el mínim per tal de garantir la qualitat.

Per obtenir l’oli, s’utilitzen només procediments mecànics que no alteren en cap moment les propietats organolèptiques de l’oliva, conservant en tot moment els aromes i els elements propis del fruit, sense cap manipulació ni cap procediment químic

D’altra banda, a finals de novembre, el diumenge 27, torna la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana a Juncosa, després de dos anys sense celebrar-se.

 

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa

Amb més de cent anys de trajectòria, la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha estat sempre lligada a la història i l’economia del poble, on pràcticament tots els agricultors en són socis. Actualment, disposa d’un molí amb la maquinària més avançada per oferir la màxima seguretat i eficàcia. Es dediquen a l’elaboració d’oli d’oliva verge extra 100% d’arbequina, de cultiu tradicional i de collita pròpia. De mitjana, la Cooperativa produeix 4 milions de kg d’olives i uns 650.000 kg d’oli anuals. 

 

Premis d’arreu del món

L’oli d’oliva verge extra Les Cabanes Taste of earth ha rebut reconeixements d’arreu del món per la seva qualitat en els últims anys, des del 2018 i fins a enguany en són gairebé una trentena, entre els quals destaquen el Mario Solinas 2021, o l'EVOO World Ranking, un rànquing dels olis d’oliva verge extra més premiats del món.

Comentaris