L’Espai Macià de les Borges Blanques recupera el domàs del Centre Democràtic Republicà

Entre les utilitats del domàs, es pot destacar que es col·locava damunt de la taula cada cop que es duien a terme reunions al Centre.

Domàs del Centre Democràtic Republicà exposat a l'Espai Macià.
photo_camera Domàs del Centre Democràtic Republicà exposat a l'Espai Macià.

El Centre Democràtic Republicà va ser un important edifici de la capital de les Garrigues, on es forjà tan política com ideològicament la figura de Francesc Macià, qui fou Diputat per les Borges Blanques de l’any 1907 al 1923 i, posteriorment, president de la Generalitat de Catalunya. Més endavant, l’any 1933, es va refundar amb el nom de Centre Republicà d’Esquerra. Actualment, encara es conserva la seu de l’edifici al carrer Nou de les Borges Blanques.

El domàs, considerat d’una gran importància històrica, ha estat cedit a l’Espai Macià de manera indefinida per una família de les Borges Blanques. Ha necessitat una restauració per tal de millorar el seu estat i poder-lo exposar en les millors condicions. Entre les utilitats del domàs, es pot destacar que es col·locava damunt de la taula cada cop que es duien a terme reunions al Centre.

Amb aquesta nova adquisició l’Espai Macià amplia el patrimoni sentimental lligat a la figura del President.

Per tots aquells que desitgin visitar el domàs poden visitar el museu, ubicat a la plaça Ramon Arqués, al mateix Centre Històric de la ciutat. L’horari d’obertura al públic és dimarts d’11 a 13 hores, dimecres i dijous de 17 a 20 hores, divendres d’11 a 13 i de 17 a 20 hores, dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores. El preu de l’entrada és de 5 euros i 3 euros amb entrada reduïda. Pels menors de 5 anys l’entrada és gratuïta. Per grups a partir de 15 persones, 1 euro.

Comentaris