La Llar d'Infants de les Borges organitza activitats musicals per celebrar Santa Cecília

Els alumnes de l'escola Joan XXIII han realitzat avui una audició amb diferents instruments per entretenir els més petits mentre que el col·legi Mare de Déu de Montserrat va acollir ahir un concert en viu i en directe a càrrec dels seus alumnes més grans

Sta. Cecília al col·legi Mare de Déu de Montserrat
photo_camera Un grup format per alumnes de Primària i d'ESO va actuar ahir al col·legi Mare de Déu de Montserrat

Una vintena d’alumnes d’entre 8 i 12 anys de l’escola Joan XXIII han ofert, aquest divendres, una audició de diferents instruments per als nens i nenes de la Llar d’Infants municipal, un acte que ha servit per clausurar la setmana dedicada a la música que ha tingut lloc en aquest centre educatiu en motiu de la festivitat de Santa Cecília. Al llarg d’aquests dies, els infants de fins a 3 anys i les mestres han pres part en concerts en viu, sessions de cant i tallers pedagògics per celebrar la festa de la patrona dels músics.

La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, valora molt positivament aquesta iniciativa “una experiència molt enriquidora que permet que els més petits es familiaritzin amb la música des de ben aviat, i que a més permet la relació entre alumnes de diferents edats i de diferents centres, el que fomenta la cohesió social i el respecte entre uns i altres”. En aquest sentit també es pronuncia la directora de la Llar d’Infants municipal, Mònica Cifuentes, que destaca que “la música potencia el desenvolupament i la creativitat dels infants, i permet que adquireixin una sèrie de valors i capacitats que només es poden aprendre a través de la música”. Així, perquè l’aprenentatge sigui més efectiu, i donat que la música forma part del Projecte Educatiu del Centre, “es treballa l’educació de l’oïda i del ritme, la dansa, la cançó i l’audició musical a través dels jocs i dels sentits”, explica la directora.

Pel que fa als alumnes de Primària i ESO del col·legi Mare de Déu de Montserrat van entretenir ahir els més petits del centre amb un concert de guitarra i cant en directe, un acte que va comptar amb un públic entusiasta format per un centenar d’alumnes de la Llar d’Infants i del parvulari d’aquest mateix centre. Per accedir al concert tots ells van haver de dipositar un dibuix relacionat amb la música en una taquilla habilitada per a l’ocasió, on a canvi se’ls donava una entrada.

 

Comentaris