13.11.2019 |
Territoris.cat

Llum verda al Carril Bici de les Borges sorgit del pressupost participatiu

Carrer Bellavista tindrà un tram del Carril Bici de Bell-lloc
Carrer Bellavista tindrà un tram del Carril Bici de Bell-lloc
Llum verda al Carril Bici de les Borges sorgit del pressupost participatiu

L’Ajuntament de les Borges Blanques construirà un Carril Bici que unirà els centres educatius de la capital de les Garrigues el 2019. Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius en què, en la fase final de votació hi van participar un total de 508 persones, una xifra que suposa el 9,92% de la població majors de 16 anys.

Segons ha explicat el gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de les Borges, Albert Quintillà, el carril bici tindrà un total de 2 quilòmetres de llargada i unirà l’Escola Joan XXIII i la Llar d’Infants, el Col·legi Montserrat i l’Institut Josep Vallverdú. En concret passarà pels carrers Bellavista, General Güell, Pere Mies, Onze de Setembre, Via Aurèlia, Comerç, Pere Calders, Dr. Trueta, Ramon Arrufat, Carrasco i Formiguera, l’Av. Jaume I i també arribarà fins al Centre d’Entitats i la Banqueta del Canal d’Urgell. En el següent enllaç https://drive.google.com/file/d/1jS0sdaWhzt_NDQxFip1IANHBsqDK_ZV-/view es pot descarregar el dossier on s’hi inclou el recorregut del camí escola que unirà els centres educatius.

Maria Fusté i Albert Quintillà presentant el Carril Bici a la sala de Plens de les Borges.Abans d’iniciar el projecte, que es calcula que tindrà un termini d’execució de 2 mesos i mig des de l’adjudicació de l’obra, es realitzarà un estudi de mobilitat que inclogui criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres. Posteriorment, i després de realitzar una valoració tècnica i econòmica amb visites de camp per part dels tècnics, s’elaborarà el disseny de l’obra que servirà per iniciar el procés de licitació.

Cal recordar que el carril bici es va imposar a les dues opcions més votades que han estat la creació d’un passeig cap al cementiri amb diversos bancs i plantació d’arbrat per fer ombra, i la construcció d’un wàter públic al parc del Terrall, emplaçat al Quiosc o sota les escales d'emergència de la Sala Maria Lois.

Comentarios