L'Oficina Jove de les Garrigues forma vint-i-quatre monitors de lleure

Participants al curs de Monitor de Lleure organitzat per l'Oficina Jove de les Garriques
photo_camera Participants al curs de Monitor de Lleure organitzat per l'Oficina Jove de les Garriques

L’oficina Jove de les Garrigues ha iniciat aquest dilluns un curs que permet que els participants obtinguin la titulació per treballar com a monitors de lleure, ja que està reconegut per la Direcció General de Joventut. En total s’han inscrit 24 persones de les quals 6 són provinents de les Borges Blanques que un cop superat tot el procés formatiu obtindran el Diploma i el Carnet de Monitor/a d’activitats de Lleure Infantil i Juvenil.

L’Objectiu de la formació és donar la capacitat necessària als participants per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil aplicant tècniques d’animació grupal i posant especial èmfasi en l’educació en valors. A més a més, també es dóna eines per tenir presents en tot moment les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

El curs, impartit per l’Escola de l’Esplai de Lleida Fundació Verge Blanca amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, l’Ajuntament de les Borges Blanques i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies,  es durà a terme entre els mesos de juny i juliol, iniciant-se aquest dilluns 26 de juny i concloent l’11 de juliol. L’horari de les sessions és de 10.00 hores a 14.00 i de 15.00 a 19.00 hores. El preu de la matrícula és de 250 euros, amb una subvenció de 55 euros del Consell Comarcal per als joves garriguencs.

L’estructura del curs es divideix en dues etapes, un primer període lectiu, de 150 hores de les quals 100 es faran de manera presencial i 50 a través de l’aula virtual, i un segon període de pràctiques i memòria, de 160 hores que implica la realització de pràctiques professionals o de voluntariat en una entitat o empresa que tingui un director de lleure titulat.

comentaris