Nova campanya de foment de la recollida selectiva a les Garrigues

El Consell Comarcal posa en marxa 'A les Garrigues sabem la recepta' 

Recollidaselectiva_CCGarrigues_2 interior
photo_camera Moment de la presentació de la campanya, al Parc del Terrall de les Borges Blanques

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de la campanya A les Garrigues sabem la recepta que el Consell Comarcal de les Garrigues posa en marxa per fomentar la recollida selectiva a la comarca i que durarà tot l'any amb l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans de la importància i la necessitat de segregar correctament els residus, facilitant així el reciclatge, reduint l’impacte ambiental i estalviant diners de les administracions locals. L'acte ha comptat amb el president de l'ens comarcal, Antoni Villas; l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; el vicepresident i conseller de Salut i Medi Ambient del Consell, Jaume Setó, i el director d'Ecostudi, Ricard Vizcarra, empresa que executarà la campanya.

Durant la presentació, al Parc del Terrall de les Borges Blanques, Villas ha explicat que "des del Consell Comarcal s'ha agafat el compromís de complir amb el requisit de reciclatge de més del 50% que marca la Unió Europea de cara a l'any 2020" i ha afegit que l'acció "està estructurada en dos vessants, per una banda, la conscienciació de la població de la necessitat de reciclar de manera selectiva, i, per una altra, lluitar contra el malbaratament de recursos".

Anuncien nous contenidors per a bars i restaurants

Per la seva banda, Setó ha explicat que aviat s'iniciarà la part de la campanya adreçada a la restauració per incidir en el reciclatge del vidre. "Implantarem nous contenidors perquè els bars i restaurants hi puguin abocar el vidre de manera més còmoda i eficient", ha manifestat.

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha felicitat al Consell Comarcal per la posada en marxa d'aquesta iniciativa de foment del reciclatge i ha insistit en "la necessitat de posar-nos les piles en la gestió eficient dels residus". 

Segons ha explicat Ricard Vizcarra, director d'Ecostudi, "la recepta de com reciclar s'ha extret del Consell de savis, compost per gent gran de la comarca. En el vídeo de presentació de la campanya, ells expliquen què s'ha de fer per segregar correctament i el fàcil que és"

Durant la campanya es disposaran de punts d’informació a tots els municipis de la comarca, on educadors ambientals explicaran el contingut de la campanya als veïns. A més, els educadors es desplaçaran pels municipis amb una bicicleta retolada amb el missatge de la campanya, arribant així al màxim de ciutadania possible. També està previst la visita a mercats setmanals així com la realització de tallers.  

Comentaris