La Fundació Manreana organitza el primer congrés internacional de teràpies eqüestres per tal que es regularitzin

Participants en el primer congrés de teràpies eqüestres a l'espai Miravall, Juneda,
photo_camera Participants en el primer congrés de teràpies eqüestres a l'espai Miravall, Juneda

La Fundació Manreana ha reunit aquest cap de setmana a Juneda, una desena de professionals de les teràpies amb cavalls i també als seus usuaris, en el marc del primer congrés internacional de teràpies eqüestres, pioner a tot l'Estat, amb la voluntat de contribuir a la regularització d'aquesta pràctica.

Les teràpies amb cavalls són, complementaries a altres tractaments i no pas alternatives, segons ha explicat la coordinadora del congrés Belen Franquet.

Mai res del que fem ha de treure cap altre acompanyament

Aquest és el primer congrés que uneix professionals que treballen amb cavalls de diferents sectors com l'esportiu, el terapèutic, que han participat en tres tallers sobre les teràpies dedicats als beneficis que n'extreuen els usuaris, l'observació del cavall i com es cuiden els professionals en les sessions, en els que s'hi han inscrit mig centenar de persones.

Imatge dels cavalls de la Fundació Manreana que participen de diferents teràpies. El 3 de novembre de 2018. (Horitzontal)Entre les diferents ponències dels professionals també s'ha presentat un assaig clínic, de la infermera oncològica, Elena López, que vol veure si la teràpia amb cavalls pot ser una opció rehabilitadora per dones que han patit un càncer de mama. El projecte, diu López, ja s'està duent a terme amb vint pacients en col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia de Badalona i té com a lema agafa les regnes de la teva vida.

Una altra de les ponents del congrés és Sonia Romera, mestra d'Educació especial que treballa amb cavalls. Ha fet una conferència sobre l'acompanyament educatiu en les teràpies amb cavalls, basant-se en com comunicar-se millor en el procés de la teràpia. "

No fem miracles amb els cavalls, la intervenció la fa el terapeuta que és qui és necessari, la intervenció amb cavalls és complementaria a tot el procés que segueixin els diferents usuaris, hi ha d'haver molta professionalitat al darrere

Imatge d'una de les ponències del 1r Congrés Internacional de teràpies amb cavalls que ha organitzat la Fundació La Manreana, a Miravall, Juneda. El 3 de novembre de 2018. (Horitzontal)La Fundació Manreana, que ha organitzat el congrés, està formada per un equip disciplinari format per una fisioterapeuta, una psicòloga, una orientadora psicoeducativa i un tècnic eqüestre, que treballen a través de les competències i amb enfocament obert.

En les activitats de la Fundació a Juneda, hi assisteixen persones amb discapacitat o sense per treballar amb els animals. Una desena d'entitats d'adults amb diversitat funcional i problemes de salut mental i una trentena de famílies, cada dia assisteixen a teràpies amb els cavalls en diferents torns.

El congrés de teràpies eqüestres ha comptat amb assistents vinguts d'Argentina, Portugal, França, Mèxic, Malta, Irlanda, Andalusia, Extremadura, Galícia, Madrid, País Basc, Catalunya i Balears.

Comentaris