Les Borges prepara una Festa Major carregada d’activitats que obrirà el pregó d'Empar Moliner

La capital de les Garrigues i la Comissió de Festes han elaborat un programa intens amb voluntat d'arribar a tota la ciutadania i també amb ganes de compartir amb tots els veïns que s'hi vulguin arribar, entre el 2 i 6 de setembre
Concert de Marc Marzenit presentant el disc,To Love until we say goodbye.. ©Territoriscat
photo_camera Concert de Marc Marzenit presentant el disc,To Love until we say goodbye.. ©Territoriscat

Les Borges Blanques ja té a punt el programa d'activitats per la Festa Major d'enguany, una celebració que com ha passat en la resta de municipis de les terres lleidatanes ha dut a terme amb molta més passió amb més dedicació en la tria de l'oferta, cultural, musical i de lleure, tot plegat per equilibrar les restriccions dels dos anys passats.

La capital de les Garrigues i la Comissió de Festes han elaborat un programa intens amb voluntat d'arribar a tota la ciutadania i també amb ganes de compartir amb tots els veïns que s'hi vulguin arribar, entre el 2 i 6 de setembre

Els borgencs i Borgenques podran gaudir d'un aperitiu de la Festa Major programada per enguany el dimecres, 31 d’agost, amb el ‘Dimecres Borjut’, que comptarà amb uns sopar i activitats per a tots els públics. La jornada, organitzada pels Diables i Tabalers de les Borges.

La banda Fa1na en la Festa Major de les Borges ©Territoriscat
La banda Fa1na en la Festa Major de les Borges ©Territoriscat

Com ve essent habitual, i ja en la resta final de l'estiu una de les parts més atraients de les Festes Majors són els concerts, i enguany la capital de les Garrigues obrirà l'oferta musical el divendres 2 de setembre, a la zona penyes amb els Dj. S Marc Marzenit, Laura Bearka i el grup Tarraco Surfers. El dissabte a la plaça Europa Ciudad Jara, Portobello i The Pink Goats. El diumenge concerts infantil amb el grup Rikus, i un homenatge a Cosmin Ionescu per part del DJ Trebor, al vespre Yo suspendí EGB, amb els Dj. S Pablo Osorio i David Morales. I el dilluns animació del Dj. Joan Baró per als més joves, i la banda FA1Na, i per acabar amb el Dj Moncho. La cloenda amb l'orquestra En Escenzia i el Dj. Lo Puto CAT.

El plantell de bandes i discjòqueis, es complementa amb les orquestres de ball, Marabella, La Fania o Montgrins, o les cobles Tàrrega i també l'Orfeó Terrall

Entre els actes de dissabte, també destaca molt especialment la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, en la plaça de l’1 d’Octubre, on l’escriptora Empar Moliner pronunciarà el Pregó de Festa Major. Tot seguit, està previst que entrin a la plaça el grup de Diables, Diablesses, Tabalers i Tabaleres del Grup Recerca de les Borges i els Diables i Tabalers ‘Els Borjuts’, acompanyats d’altres colles convidades.

L'orquestra Maravella inaugurarà els concerts de la Festa Major
L'orquestra Maravella inaugurarà els concerts de la Festa Major

No tot queda en música i ball, divendres, 2 de setembre, destaca el Parc Refrescant que es durà a terme a les piscines municipals, que comptarà amb entrada gratuïta per a tothom, de les 11 del matí a les 16.30 hores de la tarda. A les 12, tindrà lloc el tradicional toc general de campanes, que anirà a càrrec de l’Escola de Campaners de les Borges. A partir de les 18.30 hores, hi ha previst un concert familiar amb el grup ‘Atrapasominis’ al Passeig del Terrall i, a partir de les 19 hores, tindrà lloc el segon repic de campanes. A continuació, a partir de les 20 hores, la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d’Olivart acollirà l’acte de lliurament del Premi al Borgenc de l’Any, que en aquesta edició s’atorgarà al Col·legi Mare de Déu de Montserrat, en reconeixement del seu centenari.

Podeu descarregar el programa complet de la Festa Major de les Borges Blanques en aquest enllaç

Comentaris