Mari Pau Huguet, pregonera de la Festa Major de les Borges Blanques

La coneguda periodista lleidatana Mari Pau Huguet serà l’encarregada de fer el pregó de la Festa Major de les Borges Blanques, que tindrà lloc els propers 5, 6, 7 i 8 de setembre.

32a Trobada de gegants
photo_camera La 32a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges Blanques.

La coneguda periodista lleidatana Mari Pau Huguet serà l’encarregada de fer el pregó de la Festa Major de les Borges Blanques, que tindrà lloc els propers 5, 6, 7 i 8 de setembre. Huguet s’adreçarà als borgencs i borgenques aquest dissabte a les sis de la tarda des del Centre Cívic, després del lliurament dels premis Olivera d’Or a la borgenca i al garriguenc de l’any. Les paraules de la periodista catalana, filla del barri lleidatà de la Bordeta, precediran un dels actes més esperats de la Festa Major, la 33a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, una cita que comptarà amb 80 colles i 160 gegants vinguts d’arreu del país, 4 grups de correfocs i una cinquantena de grups de grallers, que ja han reservat 1.300 sopars per dissabte.

Mari Pau Huguet

La jornada prèvia a l’inici de festa major, el divendres 4 de setembre, entre altres actes, ja comptarà amb un dels plats forts a les 23 hores, l’obra de teatre Temps, amb Quim Masferrer, al Pavelló Francesc Macià. L’endemà, després del pregó, la jornada del dissabte, que tradicionalment és la més multitudinària de la Festa Major, continuarà a la Plaça porxada amb la Trobada de Gegants, on s’esperen unes 5.000 persones. Pel que fa a la resta d’activitats, també cal destacar el 38è Concurs de Sardanes, que hi haurà diumenge a les 12 del migdia a la Plaça porxada, pel que s’esperen una quinzena de colles participants, que ballaran al so de la Cobla Vents de Riella.

Enguany, la Comissió de Festes de les Borges ha introduït algunes modificacions, sorgides d’aportacions i suggeriments fets pels veïns, amb l’objectiu de millorar la celebració. Així, el tancament de penyes que tradicionalment es feia diumenge, es farà el dimarts a les 2:30 hores, per permetre que a continuació els joves puguin participar del fi de festa al Pavelló, juntament amb la resta de participants. A més, entre altres novetats destacades, aquesta edició comptarà amb una festa de l’escuma i un esmorzar popular el diumenge al matí; i d’un grup de versions per la nit del dilluns, després de l’orquestra, per allargar la festa als adults que poden gaudir del dimarts no laborable a nivell local. Finalment, també cal destacar que s’han abaratit entre un 25 i un 30% els preus de les llotges i les taules, per fer-les més accessibles al conjunt de la població.
 

comentaris