03.10.2022 |
Territoris.cat

Mas Blanch i Jové ha obtingut el guardó Art i Cultura dels I Premis d'Enoturisme de Catalunya

El celler Mas Blanch i Jové obté el guardó en la categoria Art i Cultura en els I Premis d'Enoturisme de Catalunya per la seva aposta de vincular vi i art i crear tot un univers artístic únic a la Pobla de Cérvoles.

La Vinya dels Artistes
La Vinya dels Artistes de la Pobla de Cérvoles.
Mas Blanch i Jové ha obtingut el guardó Art i Cultura dels I Premis d'Enoturisme de Catalunya

El Celler Mas Blanch i Jové obté el guardó en la categoria Art i Cultura en els I Premis d'Enoturisme de Catalunya per la seva aposta de vincular vi i art i crear tot un univers artístic únic a la Pobla de Cérvoles.

El celler fou dissenyat pel pintor Josep Guinovart i aquest també fou l'ideòleg de La Vinya dels Artistes, un original espai on escultures magistrals i de grans dimensions conviuen amb els ceps, les oliveres i les alzineres, d'una manera harmònica i orgànica. Actualment les obres que es poden veure a l'aire lliure són: La Llum Planant damunt la Terra de l'Esteve Casanoves, L'Orgue de Camp de Josep Guinovart, La Sargantaneta de Carles Santos, El Cap de Bou de Joan Brossa, Signatures nº1 de Susana Solano i l'obra pictòrica La finestra de Papillon de Gregorio Iglesias.

A més, a dins del celler es poden veure les següents obres: In Vino Veritas de Josep Guinovart, un quadre de 10,5m de llargada homenatge al món de la vinya i el vi que Guinovart va fer pensant en la sala de tast del celler, Entre el Cel i la Terra de Gregorio Iglesias, una obra de 60m pintada durant dos mesos a l'aire lliure enmig de La Vinya dels Artistes que recobreix les quatre parets de la sala de bótes, i Primeres Notes del Cant de l'Hortolà, un joc de llums, ombres i escultures suspeses, d'Esteve Casanoves i Josepe Gil, a més de d'altres quadres de Josep Guinovart inspirats en la terra i el vi.

Totes aquestes obres es poden visitar cada dissabte i diumenge entre les 11 i les 14 hores, i s'acompanyen les explicacions d'un tast d'oli ecològic de les seves oliveres amb torradetes i de tres dels vins Saó, que han obtingut nombrosos premis i reconeixements i havent estat destacats recentment per la publicació americana Wine Enthusiast i que sortiran en la seva edició del mes de juny de 2015.

També, de forma periòdica durant l'any es van realitzant actes oberts al públic. Fins ara s'han fet lectures de poesia, concerts, marionetes gegants a l'aire lliure, òpera, màgia, pallassos, teatre, dansa, presentacions de llibres, espectacles amb bombolles de sabó, acrobàcies, entre d'altres. I hi han participat artistes com Pep Bou, Tortell Poltrona, Hermann Bonnin, Hausson, Companyia de la Rosa, Carles Santos, Maria Vera, Companyia dei Furbi, François-Xavier Nicolet, Juan Mario Cuellar i molts altres.

Mitjançant totes aquestes iniciatives es pretén recolzar la cultura i enriquir el territori de forma que el municipi de la Pobla de Cérvoles gaudeixi d'un capital artístic únic que atregui visites i que es converteixi en un indret des del que es pugui difondre la cultura del vi.

Mas Blanch i Jové ha obtingut el guardó Art i Cultura dels I Premis d'Enoturisme de Catalunya
comentaris