Més de 200 assistents a la jornada tècnica sobre la PAC que obre la 51a Fira de l'Oli

L'alcalde Enric Mir ha inaugurat l'acte, que ha tingut lloc a la Casa de la Cultura

Unes 200 persones entre pagesos, tècnics i empresaris agraris han assistit aquest matí a la jornada tècnica sobre la nova PAC (Política Agrària Comuna) que ha tingut lloc a les Borges Blanques i que ha donat el tret de sortida als actes de la 51a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que arrenca demà. La jornada, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges i el Patronat Fira de les Garrigues, ha comptat amb la presència de l’alcalde de la població, Enric Mir, que ha inaugurat l’acte, i amb Jaume Fabà, director Territorial del DAAM a Lleida. La jornada ha inclòs dos xerrades informatives i una taula rodona sobre la situació actual de la reforma de la PAC.

L’alcalde Enric Mir ha encetat la jornada amb un discurs en el què ha destacat “l’evolució positiva del sector agrari” i ha valorat molt positivament “el fet que la reforma està molt enfocada a la incorporació dels joves al món rural, el que beneficia enormement el territori i l’economia agrària”. Per la seva part Jaume Fabà ha explicat breument en què consisteix la nova PAC i ha informat sobre les aportacions que pretén fer Catalunya, com la creació “d’un Observatori de preus a nivell de la UE que aporti més transparència”.

Seguidament han tingut lloc les dos xerrades sobre els ajuts directes i els ajuts per al desenvolupament rural, a càrrec de Marta Ibars, coordinadora tècnica en aspectes comunitaris dels ST-DAAM, i de Laura Dalmau, subdirectora General de Planificació Rural del DAMM, respectivament. La jornada ha volgut donar una visió general dels nous ajuts directes, quins seran els criteris per ser-ne beneficiari i el model de regionalització que es proposa pel pagament bàsic que substituirà el pagament únic. L’acte també ha servit per informar sobre la tendència per a les línies de desenvolupament rural comunitàries.

L’acte, que s’ha celebrat a la Casa de la Cultura de les Borges Blanques, ha superat amb escreix totes les previsions d’assistència.

Comentaris