Reñé fa una crida al consum de l'oli verge extra, i la millora dels canals de distribució

Un dels reptes de futur és garantir l’estabilitat de la producció implementant el reg de suport als cultius, segons ha manifestat el president de la Diputació Joan Reñé.

Divendres Inauguració (104)
photo_camera Divendres Inauguració (104)

El president de la Diputació Joan Reñé ha manifestat que en aquests moments es produeix un oli de primeríssima qualitat, però cal incidir més i millorar els canals de distribució per obtenir-ne el benefici del valor afegit que representa. En aquest sentit Reñé també ha fet incidència en la importància de millorar els hàbits dels consumidors.

Reñé ha fet aquestes manifestacions en l'acte inaugural de la 51a Fira de 51a Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues, que ha tingut lloc aquest divendres a les Borges Blanques, i en el seu parlament inaugural ha indicat que un dels reptes de futur és garantir l’estabilitat de la producció, mitjançant la implementació del reg de suport als cultius.

Els nostres pagesos han tingut i tenen la capacitat de modernitzar les seves explotacions aprofitant els avenços tecnològics i cal que trobem les fórmules que facin possible l’aposta decidida per la instal·lació de regadius a les explotacions d’olivera.

Reñé també ha fet una aposta per la

diversificació de l’activitat amb criteris de multi funcionalitat en tot un ventall de serveis complementaris, no necessàriament alternatius, com són els turístics, els ambientals, els culturals, i els gastronòmics.


Per la seva part, l’alcalde Enric Mir ha remarcat “el gran canvi que ha fet la Fira en aquests 50 anys, fins a arribar a posicionar a les Borges com a capital verge extra”. Segons Mir el certamen és una eina molt útil al servei dels Garrigues per projectar-nos al món i a través del qual aconseguim més atenció i un ressò que ens ajudarà molt a l’hora de promoure accions de promoció conjunta d’oli i vi.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues Jordi Muro ha aprofitat el seu parlament en l'acte inaugural per donat a conèixer el projecte Oliturisme, una iniciativa que comparteixen el Consell i la capital de les Garrigues per promocionar dos productes propis com són l’oli i el vi.

Comentaris