19.01.2022 |
Territoris.cat

Més de 500 joves participen en les Jornades Esportives de l'INS Josep Vallverdú

La cita esportiva, que ha tingut lloc entre ahir i avui, ha arribat aquest any a la 25a edició

ter3
Els alumnes que hi participen són d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.
Més de 500 joves participen en les Jornades Esportives de l'INS Josep Vallverdú

L'institut Josep Vallverdú de les Borges ha viscut recentment les Jornades Esportives, dos dels dies més esperats pels alumnes del centre donat que durant dos matins les classes lectives es substitueixen per partits de futbol, bàsquet i handbol. Aquest any la cita esportiva ha estat especial, perquè s'ha arribat a la 25a edició, una efemèride que s'ha celebrat amb la visita d'un exprofessor d'Educació Física del centre i actual entrenador del Lleida Esportiu, Toni Seligrat, qui ahir va fer la sacada d'honor donant així el tret de sortida a les Jornades Esportives.

L'acte inaugural també va comptar amb la presència de l'alcalde de les Borges, Enric Mir; del president del Consell Comarcal, Juli Muro; del president de l'AMPA de l'INS Josep Vallverdú, Albert Quintillà, i de la directora del centre, Antonieta Bernat. Per la seva part Francesc Mir, regidor responsable d'Esports de l'Ajuntament de les Borges, ha volgut felicitar l'INS Josep Vallverdú “per haver engegat fa 25 anys aquesta iniciativa que ha aconseguit mantenir-se en el temps gràcies a la gran tasca organitzativa de l'equip directiu i dels docents”. El regidor també s'ha mostrat molt satisfet de la resposta dels alumnes, “que any rere any esperen amb il·lusió i participen activament en aquesta cita que no només pretén fomentar la pràctica esportiva entre l'alumnat sinó que contribueix a una formació integral dels nostres joves a través dels valors vinculats a l'esport en equip”.

Les competicions, que tenen lloc a les pinstes de l'institut i al Pavelló Francesc Macià de els Borges, contisteixen en una sèrie de lliguetes organitzades per categories de diferents esports, entre ells el futbol 5, el bàsquet i l'handbol, mentre que pels més joves té lloc una activitat coneguda amb el nom de "cementiri". Les Jornades Esportives tenen lloc des de fa vint-i-cinc anys just abans de les vacances de Setmana Santa. Tot i que en els seus inicis les competicions tenien lloc durant 24 hores de manera ininterrompuda, actualment les Jornades Esportives se celebren durant dos dies i en horari lectiu.

Més de 500 joves participen en les Jornades Esportives de l'INS Josep Vallverdú
comentaris