07.03.2021 |
Territoris.cat

La Mostra Gastronòmica compleix 20 anys i s'amplia a 12 restaurants participants

Se celebrarà durant els caps de setmana i festius de l’1 de novembre al 14 de desembre

presentacio Mostra gastronòmica
La Mostra Gastronòmica es va presentar l'any passat a l'IEI de Lleida.
La Mostra Gastronòmica compleix 20 anys i s'amplia a 12 restaurants participants
Un total de 12 menús diferents conformen l’oferta de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues, que aquest any arriba a la vintena edició. Des del proper 1 de novembre i fins al 14 de desembre aquesta dotzena d'establiments de la comarca, dos més que en la passada edició, promouran i donaran a conèixer la cuina de les Garrigues, que es caracteritza pel sabor que l'oli d’oliva verge extra dóna als plats.
 
Aquest certamen, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues juntament amb els establiments participants, es consolida com un dels esdeveniments amb més ressò a la comarca i al territori lleidatà. Com és habitual la Mostra, que té lloc durant els caps de setmana i festius, també promociona els vins dels sis cellers garriguencs. Els comensals, a més de degustar tots els plats que els diferents restaurants elaboren per aquests dies, podran tornar a participar en el sorteig de lots de productes de les Garrigues.

Aquest any els establiments participants són Restaurant les Garrigues de la Granadella, La Garbinada de Granyena de les Garrigues, Miravall de Juneda, els restaurants Pané i la Placeta d'Arbeca, Els Fogons de la Carme de Cervià, El Sindicat de Tarrés, El Castell de la Floresta i la resta de les Borges Blanques: Erigard, Hostal Benet, Masia les Garrigues i Masia Salat. Tots ells han ofert plats amb productes de temporada i locals com són el farcellet de botifarra negra i poma, el llom de bacallà gratinat amb samfaina, la llaminera farcida d’arengada i olives amb cruixent de festucs, el trinxat de les Garrigues amb cruixent de cansalada viada i botifarra negra, les torradetes amb oli verge extra de les Garrigues, la mandonguilla de conill i sípia i el timbal de porc ibèric confitat amb oli verge extra i bolets de temporada, entre d’altres. A cada edició els restauradors ens sorprenen amb les seves noves creacions, que podem trobar durant tot l’any als seus establiments.
 
Podeu consultar els els menús de la Mostra Gastronòmica aquí.

La Mostra Gastronòmica compleix 20 anys i s'amplia a 12 restaurants participants
comentaris