27.02.2021 |
Territoris.cat

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues dedica el nou cicle al tàndem oli d'oliva i les guatlles

Nova edició de la Mostra Gastronomica de les Garrigues, amb la guatlla com a protagonista
Nova edició de la Mostra Gastronomica de les Garrigues, amb la guatlla com a protagonista
La Mostra Gastronòmica de les Garrigues dedica el nou cicle al tàndem oli d'oliva i les guatlles

Les Garrigues arrenca aquest dissabte 3 de novembre la nova edició de la Mostra Gastronòmica, que tindrà com a protagonistes l'oli verge extra i les guatlles. Una iniciativa que arriba a la vint-i-quatrena edició de la mà del Consell Comarcal de les Garrigues.

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues s'ha presentat aquest divendres a la Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques, en el marc d'un acte que ha comptat amb la presència d'una representació dels cuiners que participen en la Mostra, així com del president del Consell Comarcal Antoni Villas, l'alcalde de les Borges Enric Mir, els presidents de la Cooperativa Sant Isidre i de la DOP Garrigues, Mario Bordell i Enric Dalmau, respectivament.

Podeu descarregar el programa de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues en aquest enllaç.

Mostra Gastronomica de les Garrigues 2018La Mostra té com a objectiu divulgar la riquesa gastronòmica de les Garrigues, compaginat amb la possibilitat de descobrir el patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgístic de la comarca i les tradicions ancestrals de la collita de les olives, segons ha explicat Antoni Villas. En aquest sentit, el president de l'ens comarcal ha afegit que triar les guatlles com a element cohesionador de la Mostra, respon a la tradició culinària d'aquesta au de caça, tot plegat sense oblidar l'obligatorietat de la presència de l'oli verge extra, i vins dels cellers garriguencs.

Com a novetat els restauradors obsequiaran als seus clients amb una ampolla d'oli del primer raig -fins a exhaurir existències- i també participaran en el sorteig de lots de productes de la comarca, com al·licients per visitar els establiments de restauració de les Garrigues, del 3 de novembre al 16 de desembre

Els vins dels Cellers de les GarriguesEnguany participen en la Mostra els restaurants Ca la Margarida de l'Albi, La Placeta d'Arbeca, l'Hostal Benet de les Borges Blanques, El Castell de la Floresta, Masia les Garrigues de les Borges Blanques, Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, La Garbinada de Granyena de les Garrigues, El Drac dels Omellons i El Sindicat de Tarrés.

La Mostra Gastronòmica s'organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant els Patronats de Turisme i de Promoció Econòmica, i del projecte Gustum coordinat per l'Associació Leader de Ponent.

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues dedica el nou cicle al tàndem oli d'oliva i les guatlles
comentaris