La Mostra Gastronòmica de les Garrigues serveix un 5% més de menús que l'any passat

Els organitzadors es plantegen donar més prestigi al certamen i ampliar el número de restaurants participants

2013121814532985522
photo_camera La Mostra es va tancar amb un sopar de cloenda al Mas Miravll de Juneda.

La 19a edició de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues es va tancar ahir amb un sopar de cloenda al restaurant Miravall de Juneda. L’acte, presidit pel president del Consell Comarcal, Juli Muro, acompanyat dels membres de la Comissió de Turisme i Cultura del Consell Comarcal, tècnics de l’ens i representants de cadascun dels restaurants que han participat a la Mostra, va servir per compartir experiències i buscar millores de cara a l’any vinent.

Després del recompte de tots els restaurants participants a la Mostra, enguany s’han servit més de 1.200 menús i hi ha hagut un increment del 5% respecte a l’any anterior. La valoració que fan la major part dels restaurants és molt positiva, ja que la majoria han superat les previsions i els menús servits l’any anterior, tot i la crisi. En aquest sentit cal destacar la fidelitat de molts dels comensals, que acudeixen any rere any a la cita amb la Mostra.

Els organitzadors van destacar que l’èxit de la Mostra es deu, en bona part, a la promoció fora de les terres lleidatanes com per exemple la promoció a l’Illa Diagonal de Barcelona, el passat 14 de novembre, dins de l’acció promocional que l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida van dur a terme per segon any al centre comercial. En aquesta ocasió es van poder degustar algunes de les delicadeses cuinades als restaurants participants.

A més, a Lleida es va promocionar la Mostra amb la presentació que es va fer al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs a finals d’octubre. Igual que l’any passat, la Mostra ha comptat, també, amb la col·laboració del Projecte Gustum, productes de proximitat. Per l’any vinent, els organitzadors es plantegen el repte de donar més prestigi a la Mostra i ampliar el número de restaurants participants. En aquesta edició hi han participat 10 establiments: el restaurant Hostal la Placeta d’Arbeca, l'Erigard, l'Hostal Benet, la Masia les Garrigues i la Masia Salat de les Borges, el restaurant El Castell de la Floresta, La Garbinada de Granyena de les Garrigues, els restaurants la Manreana i Mas Miravall de Juneda i Els fogons de la Carme de Cervià, recent guanyador del Premi Cartaví 2013.

Durant l’acte d’ahir, el president del Consell Comarcal, Juli Muro, va voler agrair als restaurants per la seva participació en la Mostra Gastronòmica i per la promoció que fan de la cuina garriguenca. A més, es va fer el sorteig dels deu lots de productes de la comarca entre els comensals de cadascun dels restaurants participants.

Comentaris