28.11.2021 |
Territoris.cat

Música, poesia i vi a la cinquena Nit dels Estels de Mas Blanch i Jové

La proposta inclou l'observació del cel amb telescopis de la mà del director del Parc Astronòmic del Montsec

Susana Solano a la Vinya dels Artistes de la Pobla de Cérvoles
Aquest any l'artista Susana Solano va sumar-se a la resta de creadors que exposen a la Vinya dels Artistes.
Música, poesia i vi a la cinquena Nit dels Estels de Mas Blanch i Jové

El celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles i la casa rural Cal Pastor organitzen aquest divendres 25 de juliol la cinquena Nit dels Estels, una activitat gratuïta i oberta a tothom on la música, el vi i la poesia seran els protagonistes.

A partir de les nou de la nit arrencarà el vespre de portes obertes amb una degustació dels vins Saó, un tast maridat amb pans, oli d’oliva, sals i xocolata que servirà de punt de partida per poder contemplar l'obra "Signatures nº1", de la catalana Susana Solano, artista que aquest any s'ha incorporat a la Vinya dels Artistes, l'espai a l'aire lliure on el celler Mas Blanch i Jové uneix art i vi. L'obra se suma a la resta de propostes artístiques -una per any des de l'any de la seva inauguració, el 2010- que conviuen en aquest indret, com l'escultura magistral 'L'Orgue del camp', feta a partir de la maqueta de l'artista Josep Guinovart; la llegendària barca ‘la Sargantaneta’ de Carles Santos; ‘La llum planant damunt la terra’, d'Esteve Casanoves, una escultura de més de vuit metres d’alçària que presideix les vinyes, i finalment el ‘Cap de bou’ basat en el poema visual del mateix nom del poeta Joan Brossa.

A continuació, i davant la Cabana del Guino, els assistents podran gaudir d'un recital de poesia i música, amb un concert de violí i un recital de poesia de Joan Vinyoli. Finalment, de la mà de Salvador J. Ribas, director del Parc Astronòmic del Montsec, es podran observar els estels a través de telescopis muntats especialment per l’ocasió.

Aquesta és una de les moltes iniciatives artístiques que el Celler Mas Blanch i Jové duu a terme al llarg de l’any, un celler que vincula Art i Vi a través del seu projecte La Vinya dels Artistes: un espai lliure on els creadors poden homenatjar el món de la terra, de la vinya i del vi i que es va emplenant d’escultures amb el pas dels anys.

El Celler Mas Blanch i Jové i la Vinya dels Artistes estan oberts al públic cada dissabte, diumenge i festius de 11am a 2pm. A part de degustar els seus vins Saó, la visita a Mas Blanch i Jové aporta la possibilitat de contemplar “In Vino Veritas”, la darrera gran obra de Josep Guinovart, que presideix la sala de tastos del celler i consisteix en un impressionant mural de 12 metres de llarg, en homenatge al món del vi, el muntatge d’escultures suspeses amb joc de llums i ombres ‘Primeres Notes (del cant de l’hortolà)’ d’Esteve Casanoves i Josepe Gil i l’impactant ‘Entre el Cel i la Terra’ de Gregorio Iglesias, una magnífica obra de 60m. pintada durant dos mesos enmig de La Vinya dels Artistes i que ara recobreix les quatre parets de la sala de bótes del celler.

Música, poesia i vi a la cinquena Nit dels Estels de Mas Blanch i Jové
comentaris