Les necessitats dels joves de les Garrigues, a debat en la Taula Comarcal

L'objectiu és identificar les problemàtiques i establir les prioritats dels més de 4.500 joves de la comarca

photo_camera A l'acte hi van assistir els 24 regidors de Joventut de la comarca, a més del conseller comarcal de joventut, Jordi Sarlé, el president del Consell, Juli Muro, i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu.

El Consell Comarcal de les Garrigues va acollir dilluns la Taula Comarcal de Joventut, una trobada impulsada pel Departament de Benestar Social i Família a través de la Direcció General de Joventut, que pretén diagnosticar, identificar les problemàtiques, establir les prioritats i, finalment, elaborar les propostes en matèria de joventut a la comarca. A l'acte hi van assistir els 24 regidors i regidores de joventut de les Garrigues, el conseller comarcal de joventut, Jordi Sarlé, i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu.
La trobada va servir per analitzar les necessitats dels 4.591 joves de les Garrigues i establir uns objectius per donar una resposta eficaç i eficient a aquestes mancances a través de programes i actuacions concretes. Els resultats d’aquesta taula es traslladen a la taula de joventut de la demarcació de Lleida i a la comissió interinstitucional de joventut. En aquesta comissió, d’àmbit nacional, és on s’aproven, finalment, les propostes concretes que s’acabaran impulsant als municipis a través del Pla d’actuació territorial de polítiques de joventut 2014-2016.

Aquestes propostes van en la línia dels reptes plantejats pel Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat) 2020 –aprovat pel Govern el gener passat–, que afronten diferents objectius per millorar la vida dels joves, com són la trajectòria educativa, la laboral, la transició domiciliària, la promoció de la vida saludable, la participació en allò col·lectiu i l’accés a una cultura socialment cohesionadora.

Comentaris