Nit de jazz i vi a la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca

El jaciment es prepara per acollir una nova iniciativa cultural que tindrà lloc el proper 6 de juliol.

La fortalesa acull concerts musicals durant algunes nits d'estiu
photo_camera La fortalesa acull concerts musicals durant algunes nits d'estiu.

L'Associació Amics de Vilars ha organitzat per al proper dissabte 6 de juliol el 1r TASTJazz a la fortalesa, un nou format del cicle cultural Nits de Vilars amb el què l'entitat pretén donar a conèixer al públic la sigularitat del jaciment en una nit especial i única. Fonts de l'Associació destaquen que la "comarca de les Garrigues compta amb una gran quantitat de vinyes d'excel·lent qualitat , de les quals se n'obtenen uns grans vins capaços de reflectir l'expressió d'una terra, amb un clima mediterrani, d'hiverns freds, estius calorosos i una mitjana de precipitacions baixa, per la qual cosa el vi tindrà especial importància en aquest esdeveniment".
L'Amfitrió de la vetllada serà Vinya Vilars d'Arbeca, celler que pertany a la denominació d'origen Costers del Segre. Un dels grans secrets de Vinya Vilars, és que produeix només 15.000 litres l'any, una producció limitada que es pot fer tot mimant el vi des de l'arrel fins que arriba a les mans del consumidor final. Vinya Vilars ens oferirà per a la seva degustació el vi negre Vilars elaborat amb 50% merlot i 50% syrah.
Com a celler convidat hi haurà el Celler Matallonga de Fulleda i que també forma part de la D.O. Costers del Segre. El celler és un projecte familiar, que neix fruit d'una llarga tradició com a pagesos i viticultors i d'un gran respecte per la terra i l'entorn. El vi blanc l'Escorça, serà el que podrem degustar.

Per a amenitzar la nit, el públic coptarà amb el grup Bricojazz, una formació de latin jazz estable i força peculiar, amb el ritme fresc de les congues i les percussions (Salva Herrandiz), el so càlid del baix i el contrabaix (Paco López), i el so exòtic de l'steel drum (Txarls Magret), que donen forma al seu jazz casolà, amb un repertori de versions i temes propis clarament influïts pel latin jazz dels anys seixanta i setanta creat per músics com: Cal Tjader, Herbie Mann, Mongo Santamaría, Willie Bobo o Tito Puente, entre d'altres. Més tard, es converteix en una formació oberta per les diverses incorporacions i col•laboracions d'altres músics provinents de diferents grups i estils musicals. L'espectacle que ofereix Bricojazz és, bàsicament, un concert de latin jazz (instrumental comentat), d'aproximadament una hora i tres quarts durada, que intenta apropar el latin jazz al públic de totes les edats i condicions, d'una manera melòdica, divertida i agradable.

L'espectacle arrencarà a les 22:00. El preu de l’entrada serà de 8 € i inclourà entrada al concert, cata de vins i copa.

Comentaris